3 juni 2023
14:00

Lado Sur FC

Referat: Gustavsbergs IF FK - Lado Sur FC

Ett revanschsuget hemmalag tog emot Ladu Sur hemma på Farstaborg och lyckades efter en bra insats ta säsongens första 3:a på borgen!

Vi har startat flera matcher bra senaste tiden och dagens match var inget undantag. Hugo hittar med en fin vrickning Emil i matchens inledning som sånär ger hemmalaget ledningen, men skottet går strax över. Lollo som startade som forward i dagens match står för flera bra aktioner i länkspelet och det dröjer inte länge innan vi tar ledningen. Emil vinner tillbaka bollen högt, får tillbaka den och blir nergjord. Straff. Hittills den här säsongen så har straff för Gustavsberg betytt mål när Hugo slår dem. Idag var inget undantag då han sätter även denna kyligt. 1-0.

Vi fortsätter spela bollen fint bakifrån och en fin spelvändning från vänster till höger resulterar i ett inlägg som Lollo sånär får göra årets mål på. Med den starten går vi in i paus med ställning 1-0.

HALVTID

Efter den fina inledningen har vi problem att sätta tempot i matchen och låter således motståndaren komma in i den igen när vi kan avgöra matchen första 30. Vi släpper in motståndarna i matchen genom en lite generöst dömd straff efter ett inkast som resulterar i kvitteringsmålet.

Målet tvingar oss att gå för segern igen men vi har svårt att hitta det vägvinnande spelet från inledningen. Trots det så tar vi tillbaka ledningen cirka 10 minuter innan fulltid där Filip spelar en boll snett inåt till Emil vid straffområdeskanten som dunkar in 2-1 precis under ribban.
Mål förändrar matchbilder och nu behövde bortalaget gå framåt. Bara minuter senare leder det till en omställning för oss där Emil osjälviskt spelar bollen förbi målvakten till Filip sol sätter spiken i kistan. 3-1.

I det stora hela en match där laget visar bra karaktär och kämpaglöd. Däremot behöver vi bli bättre på att ta vara på vårat momentum. Den perioden som vi har i matchens inledning ska kunna resultera i fler mål och vi ska kunna stänga den här matchen tidigare.