18 juni 2023
14:00

Högalids IF

Referat: Gustavsbergs IF FK - Högalids IF

Vår-delen av säsongen avslutades med en match som på många sätt speglade hur vår säsong hittills har varit. Ytterligare en match som präglas av bra spel, kanske inte i 90 minuter men totalt sett, där vi återigen inte får med oss resultatet.

Vi inleder matchen lite trevande men för spelet under första halvlek. Det skapas både en och två chanser under första som vi bör kunna stoppa dit, men vi går trots det in i pausvilan i underläge 0-1 efter en lite märklig situation efter en avblåsning där bollen ska spelas tillbaka till motståndarna men de sätter igång spelet snabbt, vi är inte riktigt med bakåt och en motståndarspelare kan stöta in bollen från nära håll.

Vi spelar fortsatt bra i andra halvlek och har flera halv- och helchanser som vi bör kunna kvittera på. Kvitteringen kommer dock via den absolut svåraste målchansen vi får under matchen, då Lollo ser en möjlighet när målvakten varit långt ute för att ta bort en boll bakom deras backlinje. Från egen planhalva sätter han den rätt i mål och även om sätter kvitteringen kom till på inte var logiskt så var det logiskt för matchbilden.

Tyvärr skulle glädjen visa sig kortvarig igen, då motståndarna spelar sig loss på sin vänsterkant, spelar bollen snett inåt bakåt för 1-2 från nära håll och vi är återigen i underläge. Vi har både en och två chanser för ytterligare en kvittering men lyckas inte sätta dit bollen. Det är något som vi behöver jobba med under höstens matcher.

Allt som allt en godkänd insats även om resultatet såklart inte var det vi hade önskat. Det positiva man kan ta med sig från matchen är att om vi lyckas omvandla målchanser till mål så kommer resultaten bli bättre under höstdelen av säsongen.

Referat: Julian De Bri