19:00

Sillhövda AIK

Referat: Gantesbo IBK - Sillhövda AIK

Efter förra veckans vinst hade Gantesbo vind i seglen och ville ikväll knipa ytterligare 3 pinnar mot nykomlingarna Sillhövda. Till skillnad från förra vecka var vi ikväll full trupp och dessutom 3 spelare på inhopp. I truppen fanns även nytillkomne Ola Nygren.

Första perioden fick inte bästa starten då Sillhövda kontrade in 0-1 redan efter drygt 2 minuter. En kalldusch såklart men ingen ko på isen. Gantesbo höll spelet i Sillhövdas zon. Halvvägs in i matchen drog en Sillhövda spelare på sig en utvisning för slag och Gantesbo fick testa PP. Nästan hela PPet passerade innan Jon lade en macka genom hela Sillhövdaboxen till Ola som sprätte upp bollen i taket. Vackert och Olas första mål i Gantesbo var ett faktum. Grattis! Sen dröjde det bara strax över en halv minut innan Måns tog sin egna retur och satte 2-1. Drygt en halvminut senare var det dags igen då Osse först testade skott som tog i täck, men fick tillbaka bollen. Då testade han att frispela Hult som mer eller mindre kunde dra den i öppet mål. 3-1. Men Sillhövda var inte ofarliga och reducerade minuten senare till 3-2. Halvminuten senare gjorde de ett mål till, dock i från deras ögon sett, i fel mål då Rasse drog bollen in framför mål från hörnet. Bollen klackades vackert i krysset in av Sillhövdas back och 4-2 på tavlan. Perioden såg ut att gå mot sitt slut och Gantesbo hade kontroll på matchen. Men då, med 7 sekunder kvar av perioden, kom ytterligare en kalldusch med reducering till 4-3 från ingenstans.

Andra perioden får klassas som Gantesbos sämsta i år. En riktigt rörig historia där Sillhövda tog för sig och ville mer. De var först in i situationerna och gick oftast vinnande ur dem också. Just av denna anledning behövde de därför bara 22 sekunder att vända matchen från underläge till ledning med 2 snabba mål. Detta hände i mitten av perioden och blev de enda målen som gjordes i perioden. I sista periodenminuten drabbades Hult av en utvisning. Gantesbo höll mest boll och ställningen 4-5 stod sig till periodpausen.

Inga glada miner i omklädningsrummet och det lades fokus på vad vi skulle göra i sista perioden för att ens ha en chans att vinna. Gantesbo gavs en gratischans att komma in i matchen efter bara 4 sekunder in i slutakten då Sillhövda drog på sig en utvisning för hög klubba (när bollen var på väg ut ur planen). I efterdyningarna av de PPet hittade Ola ett instick till Oliver framför kassen som drog in kvitteringen till 5-5. Några minuter senare var Gantesbo åter i ledning när Rasse passade bollen bak till Wolf som lossade från halva plan. Bollen gick lågt och ända in i mål. Därefter tog domarna en mycket petig utvisning för felaktigt byte på Gantesbo och BP var att vänta. Inget mål i själva BPet men några sekunder efter att Gantesbo blivit fulltaliga hittade bollen in i nätmaskorna bakom Boman. Kvitterat 6-6 och matchen var öppen igen. Lyckligtvis behövde publiken inte bita alltför mycket på naglarna utan bara minuten senare, i 13e periodminuten, återbetalade Ola Jon med att frispela honom i slottet. Jon satte den i taket och Gantesbo hade 7-6. Med minuten kvar av matchen plockade Sillhövda keepern men kom aldrig till något riktigt läge utan uret slog 20 och Gantesbo hade plockat ytterligare 3 pinnar efter en relativt svag insats.

Sillhövda kämpade på bra och var ofta första vid sargerna. Gantesbo var ofta, speciellt i andra perioden, på hälarna och tittade boll. 3 pinnar är 3 pinnar och de ska vi vara tacksamma över ikväll. Inget skönlir men det sparar vi till någon annan match. Roligt att se 6 olika målskyttar i protokollet.
Nu är det spelfritt nästa helg men nya tag på onsdagen därefter då Mörbylånga gästar.

Gantesbo - Sillhövda 7 - 6 (4-3, 0-2, 3-1)
Mål: Ola, Måns, Hult, Oliver, Wolf, Jon, (+ ett självmål)
Assist: Ola 2, Jon, Osse, Rasse