Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Gamla Stan IBK

Följ

Gamla Stan IBK

Följ oss för uppdateringar
Följ
Gamla Stan IBK
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Gamla Stan IBK
Adress Storgatan 2
Postadress 93431 Kåge
Telefon 073-0930595
E-post amir@gamlastanibk.se
Orgnr 894701-6310
Swish 1236430219
Kontonr Plusgiro: 435 11 85 - 6

Om Gamla Stan IBK

Gamla stan IBK

Gamla stan IBK bildades 1991. Ett gäng kompisar som mest spelade för skoj skull. På den tiden var det tuffa drabbningar och varje träning präglades av hårt spel inte helt sällan med skador som följd. Med facit i hand var det rena vilda västern i hallarna, förmodligen för att tekniken och klubborna inte var av bästa kvalité.

I takt med förbättrad kompetens och konkurrensen om de få halltider beslutade vi oss för att bilda förening. Beslutet fattas 1989 hemma hos fiskekonsulent Pär Lundström på Brogatan. Föreningens första sponsor blev Rickard Johansson på NO: One i Skellefteå. Som belöning fick han sitt varunamn på magen.

Namnet Gamla stan IBK kom då Svenska Innebandyförbundet krävde att föreningen skulle kunna uppvisa någon form av anknytning till Skellefteå som ort. I den vevan lanserades Västra stadsdelen i Skellefteå som ”Gamla stan” och NO: One låg i den delen och namnet var ett faktum.

Första säsongen spelade laget i reservserien med lag som Guldstaden, Skellefteå IBK med flera. Det var rena elitserien då de flesta av dessa lag körde med i stort sett samma lag i reservserien. Mottot ”sarg ut” fick en ny innebörd det året.

Samtidigt var det inte alltid så roligt att möta Gamla stan. Laget var fullt med vinnarskallar som aldrig gav upp, en del spelade rent av för livet ”Humlan, Robban, Kaj, Brille, Hunesjö, Tompa” i synnerhet. Det skapade respekt och faktum var att inför en träningsmatch efter säsongen försökte dåvarande och nybildade Vitbergets tränare får oss att skriva under ett kontrakt, att om vi spelade fult skulle vi får böta till förbundet. Anledningen var att domaren inte kom till match och utan domare skulle de inte spela. Matchen spelade och det gick lugnt till.

I den vevan värvades en lång rödhårig kille vid namn Tomas Lundkvist, en supertalang som vräkte in mål, vi började vinna och med Tomas i spetsen vann vi faktiskt serien 2 år i rad. Tomas håller fortfarande målrekordet i klubben med sina 57 mål på 12 matcher. Lägg till 3 futtiga assist samma säsong så förstår vi att det inte är ett passningsgeni vi talar om.

Inför säsongen 97-98 stod klubben i ett vägskäl, flera spelare började trappa ner och det var huggsexa om spelarna stan. Det var nära att laget las ner. Då flyttade Håkan Marklund hem från Stockholm. Håkan hade spelat i elitserien i både Fornudden och Örebro SK och tog tag i taktpinnen. Håkan var den som fick Gamla stan att börja spela Innebandy på riktigt. Taktik, uppspel, powerplay, frislag mm… sånt som vi inte direkt nött på under tidigare säsonger, vi hade ju Tomas – det räckte.

Säsongen 2000-2001 hände mycket. Gamla stan upp i div. 2, P90 laget med spelare som Rasmus & Fabian Karlstén, Jesper Bergkvist, Robin Andersson, Oskar Norgren, Linus Johansson, Viktor Johansson med flera gjorde första säsongen i seriespel. Spelare som i dag är stommen i A-laget.

I dag 2021 har klubban ca: 450 medlemmar fördelat på 22 lag både flicklag och pojklag. A-laget spelar i div 1 och klubben har även med ett lag i juniorallsvenskan Även på dam sidan så har vi Damer div 1 och JAS .
Föreningen har varit ledande vad gäller talangutveckling i Skellefteå.

Fakta om klubben:
Bildades: 1990

Färger: Svart och gult

Antal lag i föreningen 2021: 22 lag i seriespel

Antal medlemmar 2021: Ca: 450

Upptagningsområde i huvudsak: Brännan, Sjungande Dalen, Medle, Myckle

Publikrekord: 907 personer Derbyt mot Skellefteå IBK säsongen 2011-2012.

Arrangerar: Sedan 1998 arrangerar föreningen Foursome Cup

Hemmahall A-laget: Balderhallen