Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om FIK Färjestaden

Följ

FIK Färjestaden

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
FIK Färjestaden
FIK Färjestaden

Kontaktinformation

Namn FIK Färjestaden
Adress c/o Arne Svensson Blodriskegatan 4
Postadress 38632 FÄRJESTADEN
Telefon 0708-300470
E-post info.fikf@hotmail.com
Orgnr 832000-5450
Kontonr bankgiro: 5725-4856

Om FIK Färjestaden

Fram till 1980 fanns ingen friidrottsklubb i Färjestaden, då tog Arne Svensson tag i det och skapade FIK Färjestaden. Klubben som genom åren producerat mängder av framgångsrika friidrottare bedriver framförallt sin träning på Arnevallen i Färjestaden, men också i Färjestadens sporthall och på andra ställen.

Genom åren har flera friidrottare med bakgrund i klubben nått stora framgångar. Deltagande i världsmästerskap, Europamästerskap, nordiska mästerskapen för juniorer, världsmästerskapen för juniorer och Finnkampen, åtskilliga Svenska mästerskapsmedaljer, svenskt rekord och mycket mer har aktiva som iallafall började i FIK Färjestaden åstadkommit.

Redan som 18-åring startade Arne Svensson upp friidrottsverksamheten i Färjestaden och har drivit den sedan dess. Att Arne var 18 när han startade upp det innebär alltså att 2014 så har det funnits friidrottsmöjligheter i Färjestaden i 50år.

Arnevallen som naturligtvis är döpt efter Svensson själv byggdes av Arne och några andra eldsjälar för pengar som tjänades in av dem själva genom hårt arbete med bingolotts-försäljning. Det är ingen stor arena med läktarplats för tusentals, men det finns en 100-metersbana med sex banor, 2 höjdhoppsmattor, 2 stavhoppsmattor, en längdhopps/trestegsgrop, en kulring, en diskus/släggring och en spjutplan.