Gavlevallen
21 april 2024
16:00

Referat: Åbyggeby FK - Fagersta Södra IK

Det blev seger för Södra med 2-1 mot Åbyggeby på bortaplan på söndagseftermiddagen. Hemmalaget hade ganska mycket bollinnehav i första utan att skapa några direkta farligheter . Lagen hade varsina jättelägen framför mål utan att få dit bollen . Hemmalaget tar ledningen med 1-0 i den 32:a minuten på en fast situation ( hörna ) . ÅFK leder med 1-0 i halvtid . I halvtid så gjorde coach Calle några ändringar i spelsystemet som gjorde att Södra kunde äta sig in i matchen alltmer . Södra satte högre press på ÅFK som hade allt svårare att försvara sig och utdelningen kom i den 73:e minuten genom Serge Hermann som kvitterade till 1-1 . I den 85:e minuten avgjorde Jojo Jemal med sitt 2-1 som snappade upp bollen efter en försvarsmiss . Södra höll undan och vann rättvist med 2-1 . Det här var en riktig krigarseger där alla bidrog till den viktiga poängen .