5 maj 2024
13:00

Forsbacka IK

Referat: Fagersta Södra IK - Forsbacka IK

Efter två raka hemmatorskar så fick Södrakillarna äntligen jubla på hemmaplan oxå när Forsbacka besegrades med 2-0 . Södra tog tag i kommandot direkt där Mehdi Hosaini har ett par avslut dem första 5 minutrarna utan resultat. Jojo Jemal har ett skott i den 6:e minuten men mv räddar avslutet . Forsbacka har sitt första avslut i den 8:e minuten när bollen går strax utanför stolpen. Första 15 min är klart Södras men sen tar Forsbacka över och skapar ett par chanser bl a i den 22:a minuten när man har en nick som går strax utanför stolpen. Mahdi Hosaini är nära att ge Södra ledningen i den 38:e minuten men hans skott räddas på mållinjen utav försvarare . Forsbacka får ett fint fridparksläge i den 43:e minuten men avslutet strax utanför stolpen . Aron Granqvist har ett friläge i den 45:e minuten men mv hinner ut och tar bollen framför fötterna på Aron . 0-0 i halvtid i en fysisk tuff match.

I halvtid gjorde Coach Calle lite taktiska förändringar som slog väl ut i andra halvlek . Södra tar ledningen med 1-0 i den 53:e minuten när Södra får en högerhörna Karl Södereng nickar bollen i ribban och på returen nickar Serge Hermann bollen mot mål och där dyker Mehdi Hosaini upp och slår in bollen . Södra ökar till 2-0 i den 59:a minuten och återigen på hörna men denna gång skruvar Jojo Jemal in bollen direkt från hörnflaggan . Forsbacka går all in för att reducera men närmare än ett ribbskott i den 81:a minuten kommer inte Forsbacka. Södra försvarar sig mycket bra och är nära att utöka ledningen ett par gånger om när man bränner 2 riktiga frilägen sista minutrarna . Matchen slutar med 2-0 seger för FSIK . Det här var en riktig krigarseger där alla bidrog till segern där mittbacksparet Elias och Karl måste slagit nåt slags rekord i blockade skott . En mycket fin div 3 debut gör målvakten Reza Rahimi som får hålla nollan i sin första match. Hela backlinjen var riktigt bra och Jojo Jemal var vass framåt . Även Nawrose Ahmadi (Sanchez) var riktigt vass på mittfältet.