14 april 2024
13:00

Helges IF

Referat: Fagersta Södra IK - Helges IF

Det blev en blytung hemmapremiär för Södra när Helges IF vann med 5-3 mot Södra på Fagerliden. Det var inget inbjudande väder när matchen började med regn o kraftig blåst . Första läget får Södra när Sammy testar målisen som räddar till hörna i den andra minuten . Södra har 2 jättelägen att ta ledningen i den 13:e minuten men bägge lägena räddas på mållinjen utav försvarsspelare istället så rensar Helges upp bollen och helt plötsligt är anfallaren helt fri med Oscar i södramålet och gör inget misstag utan gör 1-0 till Helges . 2-0 till Helges kommer endast 2 minuter senare i den 15:e när man skickar in bollen mot straffområdet och där får en Södraspelare en tå på bollen och det blir ett självmål . Södra tar sig in i matchen när Mahdi Hosaini blir fälld i straffområdet och Södra får straff i den 27:e minuten Serge Hermann sätter säkert 1-2 .
2-2 sätter Jojo Jemal i den 36:e minuten och det står 2-2 i paus .
I andra halvlek gör Helges 2-3 i den 63:e minuten och endast 3 minuter senare 2-4 oxå . Södra reducerar till 3-4 i den 81:a minuten genom Aron Granqvist. Men närmare än så kom inte Södra utan Helges kunde även göra 5-3 . Det här var ett riktigt bottennapp utav Södra rentav säsongens sämsta insats var det tyvärr . Massa felpass och individuella misstag gjorde att Helges kunde vända hem till Gävle med 3 poäng .