18 maj 2024
13:00

Forssa BK

Referat: Fagersta Södra IK - Forssa BK

Det blev en fin 4-0 seger mot Forssa i den första hemmamatchen på vår riktiga hemmaplan Onsjövallen. Det bjöds på 23-24 grader och strålande sol när matchen drog igång . Forssa har ett kanonläge redan i den 3:e minuten när en friställd Forssaspelare är ensam med Oscar i södramålet men Oscar gör sig stor och anfallaren lyfter bollen strax utanför stolpen. Serge Hermann har en nick i den 10:e minuten som bortamålisen gör en kanonräddning på . Nästa läge har Abbe som ser sin kanonträff ta i ribban i den 18:e minuten. Lagen har varsin målchans i slutskedet utav första men ställningen är 0-0 i halvtid.

Södra kommer ut i andra med stor energi och trycker på mot Forssa . Södras ledningsmål 1-0 kommer i den 50:e minuten genom Jocke Larsson som placerar in en frispark i mål . 2-0 kommer i den 66:e minuten genom Mahdi Hosaini som blir frispelad utav Serge Hermann . 3-0 kommer i minut 73 och det var ett riktigt läckert mål som Aron Granqvist gör då han drar ett par gubbar på sin kant och dundrar in bollen assist Elias Adamsson. Inbytte junioren Farre Ismael har ett jätteläge att utöka Södras ledning men nicken går strax utanför stolpen. Farre skulle få sin revansch när han snyggt placerar in 4-0 bollen efter ett fantastiskt förarbete utav Serge Hermann i den 92:a minuten . Matchen slutar med 4-0 till FSIK .