18 september 2021
14:00

Strands IF

Referat: Fagersta Södra IK - Strands IF

Södra fortsatt obesegrad på hemmaplan i årets serie efter 4-2 mot IF Strand. Södra tog en mycket viktig 3-poängare på onsjövallen då IF Strand låg endast 3-poäng efter Södra i tabellen inför lördagens batalj. Södra tog tag i kommandot direkt och hade 3 st bra lägen direkt innan det ens gått 3 minuter .Efter den inledande anstormningen från södra jämnade spelet ut sig och nästa läge kommer i den 18 :e minuten då Strand sticker upp men Daniele står bra placerad och täcker avslutet . Södra har ett par lägen i den 28.e och den 30:e minuten utan resultat . I stället så är det bortalaget Strand som tar ledningen 0-1 i den 37:e minuten efter att södra tappat bollen långt ner på egen planhalva som friställer en spelare , daniele räddar första avslutet men returen slås in utav Klas Lindqvist. Södra lät sig inte nedslås utan kvitterar till 1-1 omedelbart i den 38:e minuten genom Daniel Johansson som gör sitt första mål i södratröjan. på passning från Mahdi Hosaini. Södra hinner göra ytterligare ett mål i första halvlek nu genom Max Holmberg som efter ett mycket vackert anfall dunkar in bollen med högern detta sker i minut 43 pass Ylvi Zyberi . Domaren blåser av första halvlek strax efter . Det var ingen nöjd coach som gick in i halvtid trots en 2-1 ledning där Södra hade lite svårt att få igång ett vägvinnande spel .
Avslut första halvlek Södra 8 strand 3
I andra halvlek kommer Strand ut med ny energi och försöker att skapa nåt men södras försvar håller tätt . Södra tar över allt mer och skapar chanser , Mahdi och George testar skottlyckan men avsluten går strax utanför stolpen . Ylvi har ett jätteskott som tar på ovansidan utav ribban . Danne J har ett fint läge efter ett mycket fint anfall men skottet går utanför stolpen i den 69:e minuten . Södra gör 3-1 när Neil Hillion drar en frispark in i mål i den 73:e minuten . 4-1 gör Neil i den 75:e minuten på fint pass ifrån George Minassian . Södra får ett mål bortdömt för offside i den 78 :e minuten . Södra fortsätter att skapa ett par chanser till innan Strand reducerar till 4-2 i den 91:a minuten genom den duktige Klas Lindqvist . Domaren blåser av matchen strax efter målet och södra kan inkassera en viktig seger .
Skott mot mål Södra 11 Strand 1
Totalt skott 19-4
Bäst i Södra var Daniel Johansson och Mergim Ramadani på mitten och Neil Hillion i anfallet . Även Martin hising i försvaret ska ha beröm för sin insats