11 september 2021
14:00

Fagersta Södra IK

Referat: Forsbacka IK - Fagersta Södra IK

Neil enda målskytt när Södra torskade mot Forsbacka med 1-3 på bortaplan . Det blev inga poäng för Södra när man mötte på lördagen , det var Forsbacka som tog tag i kommandot direkt med hög intensitet som satte press på Södra som inte fick en lugn stund i uppspelen . Första läget får får Forsbacka i den 4:e minuten men Daniele i södramålet nyper bollen framför fötterna på anfallaren . Södra har genom Emil Zoltek ett fint läge i den 7:e minuten där han nickar bollen strax utanför stolpen efter mycket fint anfall . Forsbacka får ett läge från snäv vinkel i den 17:e minuten som Daniele räddar rätt . I den 22:a minuten är Zoltek nära att göra mål men målisen i Forsbacka gör en kanoräddning på Emils kanon . Istället gör Forsbacka 1-0 i den 27:e minuten när man lyfter in en frispark i södras straffområde och där en hemmaspelare nickar in bollen . Södra får en bra kvitteringsmöjlighet i den 34:e minuten genom Neil Hillion som får på en bra träff med högern men återigen räddar hemmamålisen snyggt till hörna . 2-0 till hemmalaget kommer i den 43:e minuten efter en omställning där anfallaren kommer fri med Daniele i målet . Forsbacka leder med 2-0 i halvtid .
Södra börjar andra halvlek med mer energi och skapar 2 jättelägen genom Neil i den 49:e och 50:e minuten . Första läget går strax utanför stolpen och andra skottet gör hemmakeepern ytterligare en kanonräddning på . Och vad händer i anfallet efter ? Jo hemmalaget sticker upp i ett sällsynt anfall i andra halvlek och gör 3-0 och mer eller mindre punkterar matchen . Södra reducerar till 1-3 i den 54:e minuten genom Neil Hillion som på pass från Emil Zoltek dunkar in bollen. Södra fortsätter att jaga reducering och skapar en hel del chanser sista 20 min men en bra hemmakeeper och en oförmåga att göra mål gör att matchen slutar med 3-1 seger för Forsbacka . Forsbacka kom ut som retade tigrar i inledningen utav matchen och sprang något kopiöst och vann alla dueller och andra bollar . Södra repade upp sig efter hand och tog tag i kommandot i andra halvlek men tyvärr var det försent .
Skott mot mål 1:a halvlek Forsbacka 5 Södra 3
Skott mot mål 2:a halvlek Forsbacka 2 Södra 10
totalt skott Forsbacka 7 Södra 13
Bäst i södra var mittfältets Mergim Ramadani och Daniel Johansson och även Neil hillion ska ha beröm för sin andra halvlek. Nu har södra en superviktig match kommande helg på Onsjövallen då man möter IK Strand som ligger 3 poäng efter södra på nedflyttningsplats .