12 juni 2021
14:00

Åbyggeby FK

Referat: Fagersta Södra IK - Åbyggeby FK

Det blev oavgjort 1-1 för Södra i den första matchen i serien efter att ha släppt in kvitteringsbollen i den 90:e minuten . Södra får ett bra läge redan i den 1:a minuten på frispark men skottet utav Daniel J hamnar mitt i muren . Spelet är väldigt tillknäppt och lagen skapar få chanser. Det första riktigt skarpa läget får Åbyggeby men Daniele i södramålet räddar snyggt . Åbyggeby får ytterligare ett läge men Daniele räddar igen . Södra skapar ett kanonläge i den 40:e minuten då Neil Hillion är fri men skottet går över . 1-0 till Södra kommer i den 44 :e minuten genom Max Holmberg efter att Kristian Lee-Him gjort ett fint förarbete där han drar 3-4 gubbar och serverar Max öppet mål . 1-0 i halvtid i en chansfattig första halvlek .
Regnet öser ner på Onsjövallens gräsmatta och gör spelet lite chansartat och det skapas inga målchanser förrän i den 72:a minuten då Södra radar upp 4 frilägen på 7 minuter . Ylvi är igenom 2 gånger men målvakten räddar bägge lägena varav den ena skottet går via målvaktens hand och insidan utav stolpen och ut . Daniel J har ett friläge men bollen går strax utanför stolpen . Kristian Lee-Him har öppet mål men backen kastar sig och räddar skottet på mållinjen. Södra har fortfarande full kontroll på matchen och ÅFK skapade ingenting men i den 90 minuten sticker man upp och får en frispark i ett bra läge . Daniele räddar frisparken men på returen blir det 1-1 . Domaren blåser av matchen strax efter.

Det var ett väldigt besviket Södralag som klev av plan på slutsignalen. Södra kunde avgjort matchen i andra halvlek på sina jättelägen men oskärpa och en duktig målvakt i bortalaget som höll tätt.
Bäst i Södra var nyförvärvet Gabriel Medina tillsammans med Målvakten Daniele Filipi även Mehdi Hosaini ska godkänt för sin insats . Nu gäller det att träna avslut på veckans träningar så blir det här bra . Vi kommer igen