31 juli 2021
14:00

Söderhamns FF

Referat: Fagersta Södra IK - Söderhamns FF

Det blev 0-0 för Södra mot topplaget Söderhamn på hemmaplan på lördagseftermiddagen . Söderhamn kom till Onsjövallen som enda lag i serien med 4 segrar utav 4 möjliga . Söderhamn har det första avslutet men det skottet går långt utanför. Jocke Larsson lossar kanonen i den 9:e minuten men skottet går utanför stolpen. I den 13.e minuten kommer Mahdi Hosaini helt fri med målvakten i Söderhamn som gör en kanonräddning på avslutet . På den efterföljande hörnan så når Gabriel Medina högst på bollen men nicken går över ribban. I den 20:e minuten så träffar Shafick Irarema ribban . Shafick får ytterligare ett läge i den 32:a minuten men bollen rensas till hörna på mållinjen. Därefter skapas det inga chanser så halvleken slutar mållös. 5-1 i avslut för södra
Andra halvlek börjar som den första med en chans för Söderhamn som ställer om snabbt men avslutet blir ofarligt. Neill hillion drar på en riktig kanon i den 57:e minuten men målisen i söderhamn gör en fin räddning igen. söderhamn har sitt bästa läge i den 61:a minuten då en nick räddas på mållinjen utav en södraförsvarare . I den 63.e minuten har Neill ett bra läge i straffområdet men avslutet går över . Gabriel M har en nick över ribban innan Söderhamn får ett bra läge i den 90:e minuten då man får en frispark , men frisparken går en bra bit över . matchen slutar 0-0.
I normala fall ska man vara nöjd när man tar poäng mott ett topplag men den här poängen kunde varit och skulle varit 3 istället.. Södra hade dem klart vassaste chanserna men har förtvivlat svårt att sätta dit bolluslingen. Söderhamn har 1 rejäl chans på hela matchen som räddas på mållinjen . Bäst i Södra var hela backlinjen med försvarsgeneralen Gabriel Medina i spetsen , även Martin Hising på mittfältet var riktigt bra tillsammans med inhopparen George Minassian som var mycket pigg när han kom in .