14 september 2019
15:00

Sandvikens AIK FK

Referat: Fagersta Södra IK - Sandvikens AIK FK

Södra vann efter ett stort drama på Onsjövallen mot SAIK med 3-2. Efter 2 raka torskar så var 3 poäng ett måste mot SAIK om drömmen om div 2 spel fortfarande skulle vara möjligt. Inledningsvis så känner lagen på varann och bjuder inte till några öppningar för motståndarna. Första möjligheten får SAIK i den 21 a minuten där skottet styrs över ribban utav en södraförsvarare. I anfallet efter så gör Södra 1-0 genom Emil Zoltek som ur snäv vinkel dunkar in ledningsmålet på pass ifrån Emil Johansson. Södra tar över spelet alltmer och skapar en hel del chanser , Sebba Jansson avlossar stora kanonen men SAIK målisen gör en fin räddning på skottet i den 28:e minuten . Emil J nickar strax över ribban i den 30:e minuten . Södra har ett par lägen till i första utan resultat. Södra går till halvtidsledning med 1-0 där SAIK inte har ett skott på mål.

Södra tar tag i kommandot direkt och skapar en fin målchans genom Antonio Roca i den 59:e minuten som drar ett par gubbar och avlossar ett skott mot bortre stolpen men mv i SAIK räddar mycket snyggt. endast 1 minut senare så trodde alla på onsjö att 2-0 var ett faktum när Roca ännu en gång testade skottlyckan men ännu en gång räddade Saikmålvakten och på returen skulle bara Emil Zoltek lägga in bollen i det öppna målet men då kastar sig en back och räddar bollen på målinjen. Södra fortsätter att trycka på och Emil Zoltek nickar mot mål men bollen tar i stolpens insida istället. Mitt i den värsta södrapressen sticker Saik upp och kvitterar genom Anthony Valdes Osario som snyggt gör 1-1 i den 70:e minuten. Efter kvitteringen så får Saik energi och tar tag i spelet utan att skapa nå chanser direkt. Södra gör ett par byten i den 74:e minuten och snacka om lyckade såna. Inbytte Nawroz Ahmadi gör 2-1 i den 84:e minuten efter att David Nyren nickat fram bollen till Nawroz som dunkar in bollen i öppet mål. Den gode Nawroz var inte klar utan gör 3-1 också i den 90:e minuten och den här gången är det Max Holmberg som nickar fram bollen till Nawroz. Och nu ska det väl ändå vara klart tror alla men inte då. Det börjar med att Arman i Södramålet drar på sig sin andra varning när han firade 3-1 målet lite för mycket enligt domarna. Saik sätter allt på ett kort och gör 2-3 i den 92:a minuten, Södra får ett drömläge att avgöra på övertid då man blir tilldömd en straff men den duktiga Saikmålisen räddar Max Holmbergs straff, det blir några nervösa minuter för ledarna och publiken på onsjö innan domaren blåser av matchen i den 99:e minuten.

Detta var en klar förbättring mot dem senaste 2 matcherna för Södra som skapade en hel chanser och var det klart bättre laget i 70 minuter. Nu blir det en väldigt spännande avslutning på seriespelet för Södra som nu gick upp i serieledning i alla fall i 24 timmar innan Bollnäs- Salamatchen ska summeras på söndagen.
Bäst i södra var Pawel Gentek och Jimmy Jönsson i försvaret, på mittfältet dominerade Emil Johansson och Sebba Jansson, sebba som haft en hel del skadeproblem under året visar nu i match efter match vilken fin spelare han är. framåt var Emil Zoltek och Antonio Roca giftiga . Beröm ska 17-åringen Mergim Ramadani ha också, det är en kille som vi kommer att se mycket utav på onsjövallen närmaste åren , en riktig talang är det. Och självklart ska Nawroz ahmadi ha plus för sitt fina inhopp som resulterade i 2 mål. Nu väntar ett ytterligare toppmöte nästa helg för Södra nar vi ställs mot Rengsjö på bortaplan.