11 maj 2019
15:00

Fagersta Södra IK

Referat: Bollnäs GIF FF - Fagersta Södra IK

Södra tog en viktig seger i div 3 när Bollnäs besegrades på bortaplan med 3-2 (1-1) . Nawrose Ahmadi blev stor matchhjälte när han nickade in 3-2 målet på övertid.
Inledningsvis utav matchen skapades det inte nå chanser men efter 15-20 min så blev det öppnare spel . Antonio Roca får ett fint läge men avslutet går utanför i den 25 e minuten. Södras 1-0 mål kom i den 27 minuten då Antonio Roca slår in en hörna som Emil Zoltek nickskarvar mot bortre och där dyker Pawel Gentek upp och drar in bollen på halvvolley. Södra får ytterligare en hörna som Emil Johansson är nära att nicka dit men avslutet går strax över ribban . Kristian Ekberg är ytterst nära att näta men bollen träffar ribban istället . Istället så kvitterar Bollnäs till 1-1 på straff i den 43 e minuten då Arman fäller anfallaren innanför straffområdet. 1-1 i halvtid där Södra spelade kontrollerat utan att släppa till nå chanser.

I andra halvlek så får Bollnäs den första målchansen men Arman räddar nicken lätt . Istället så tar Södra ledningen med 2-1 då Max Holmberg nickskarvar in bollen till Emil Zoltek som dunkar in bollen på ett tillslag detta sker i minut 59 . Södra får ytterligare ett läge men Antonios skott går rakt på mv . Södra har ett par halvchanser innan Bollnäs skapar ett par jättelägen bla så träffar man stolpens utsida . Bollnäs får ett friläge som Arman i Södramålet gör en fin räddning på . Bollnäs får ett bra läge till men skottet går strax utanför Armans stolpe . Bollnäs kvitterar i den 84:e minuten då en Bollnässpelare forcerar in bollen i målet . Södra lät sig inte nedslås utan avgör på övertid genom Nawrose Ahmadi Boston Ali som mycket snyggt nickar in bollen i bortre krysset på Jockes fint slagna hörna. Bollnäs går på kvitteringsjakt och får en jättechans att kvittera men Arman Poghosyan gör en riktig idioträddning på avslutet . En fantomräddning helt enkelt. Matchen slutar med 3-2 seger för Södra . Detta var en riktig krigarmatch där alla i laget ska ha godkänt för insatsen . Men en extra klapp på axeln ska Arman Poghosyan i målet ha även backlinjen spelade riktigt stabilt . Framåt var Emil Zoltek riktigt vass med 1+1 idag även Max Holmberg gör ett ovärderligt jobb med sitt stenhårda arbete som skapar lägen för dem andra killarna. Nu laddar vi om för sponsormatchen på lördag mot Sala som leder serien med 2 poäng före Södra .