26 augusti 2017
14:00

Fagersta Södra IK

Referat: Hofors AIF - Fagersta Södra IK

Södra tog en viktig seger på bortaplan på lördagen då Hofors AIF besegrades med 2-0 ( 0-0) på Stålringen IP. Södras målis Arman Poghosyan tvingades kasta in handuken 10 minuter innan matchstart pga feber och in kom istället junioren Bader Aldeen 17 som fick göra sin första tävlingsmatch i södratröjan. Södra hade svårt att få till nåt ordnat spel i första halvlek som var chansfattig och den slutar 0-0 .I andra halvlek så tar Södra kommandot och har ett stolpskott i inledningen innan Simon Sundin gör 1-0 i den 59:e minuten efter ett fint förarbete utav Emil Johansson. Södra fortätter att trycka på och gör 2-0 i den 83:e minuten utav matchens gigant Emil Johansson som nickar in 2-0 målet efter att Jocke Larsson slagit in en hörna. Södra är nära att utöka sin ledning i slutet utav matchen men slutresultatet blir 2-0 till Fagersta Södra.

Bäst i Södra var debuterande junioren Bader Aldeen i målet som fick hoppa in med kort varsel och gör det riktigt bra som håller nollan. Även Zakarias Ström,Simon Sundin och Jama Hassan var riktigt bra. Men bäst på plan ännu en gång var Emil Johansson som var inblandad i bägge målen och som sliter kopiuöst i defensiven också.