Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Fagersta Södra IK

Följ

Fagersta Södra IK

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej

Kontaktinformation

Namn Fagersta Södra IK
Adress Onsjövallen 1
Postadress 73791 Fagersta
Telefon 0223-530 83
E-post fotboll@fsik.nu
Orgnr 879000-2060
Kontonr Plusgiro: 178110-3
Öppettider Kansliet har öppet måndag - fredag 08.00 - 12.00.
Seniorlag Herrar

Om Fagersta Södra IK

Fagersta Södra IK består av två sektioner, fotbollssektion och skidsektion. Sen finns det undergrupper i sektionerna.Vårt funktionshindrade lag Fagersta Södra Flyers ingår i fotbollssektionen. I skidsektionen ingår Run for fun och triathlon. Föreningen styrs av en huvudstyrelse som har ansvar för våra anläggningar Onsjövallen och Fageråsen, samt alla ansökningar till Fagersta kommun och övriga instanser.

Fotbollssektionen bedriver sin verksamhet ute på Onsjövallen sommartid och under vintern hyr vi Fagerlidens konstgräs och kommunens inomhushallar. Sektionen består av ett A-lag som spelar i div.3 Södra Norrland. Det tog 37 år i spel i lägre divisioner innan A laget var åter i svenska fotbollsförbundet seriesammanhang. Sen finns det ett juniorlag som ingår i seniorverksamhet. Ungdomssektionen består av lag från P.02 ner till P.12. Fotbollsskolan är P.10, P.11 och P.12.

Skidsektionen bedriver sin verksamhet vid Fageråsen och i samarbete med Klackberg i Norberg. Sektionen har fått ett uppsving de senaste åren trots snöbrist. De har mellan 50-70 ungdomar och är med i tävlingar runt om i mellan Sverige. De hjälper också till vid tävlingar som Engelbrekts loppet och Barn Vasan där ICA Centrum står som arrangör.

Domarkommiten består av ett par personer som har dömt på olika nivåer och i olika sporter i seriesammanhang. De sköter alla tillsättningar i ungdomssektionen och sköter även granskning av föreningens domare, samt har interna utbildningar.

Föreningens stora inkomstkälla är pappersinsamlingen. Detta sker första måndagen i varje månad. Det är 14 fordon och 60 personer igång under en pappersmåndag. Vi har vår avlastningsplats uppe vid Fårbo hos Nordfeldts åkeri.