Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Fagersta Södra IK

Följ

Fagersta Södra IK

Följ oss för uppdateringar
Följ
Fagersta Södra IK
Välj lag/grupp

Kontaktinformation

Namn Fagersta Södra IK
Adress Onsjövallen 1
Postadress 73791 Fagersta
E-post fotboll@fsik.nu
Orgnr 879000-2060
Kontonr Plusgiro: 178110-3

Om Fagersta Södra IK

Fagersta Södra IK bildades 1939 och består idag av två sektioner: fotbollssektionen och skidsektionen. I fotbollssektionen ingår även Fagersta Södra Flyers, som är klubbens parafotbollslag för spelare med funktionsvariation. I skidsektionen ingår Run for fun och triathlon. Under skidsektionen finns det numera även en cykeldel som är en undersektion till skidverksamheten. Föreningen styrs av en huvudstyrelse som har ansvar för våra anläggningar på Onsjövallen och Fageråsen.

Fotbollssektionen bedriver sin verksamhet på Onsjövallen. Där finns det tre fotbollsplaner med naturgräs. Två fotbollsplaner i 11-mannastorlek och en plan för 7-manna. De yngsta lagen tränar på Fagerlidens konstgräs som ligger mer centralt i Fagersta. Under vintern tränar lagen oftast inomhus i kommunens idrottshallar. Många lag bedriver även försäsongsverksamhet på Fagerlidens konstgräs. Fagersta Södra IK har ett representationslag som under 2020 kommer att spela i Division 2, Norra Svealand. Under A-laget finns Fagersta Södras tre äldsta ungdomslag som spelar 11-mannafotboll: U23, U17 och U15. Därunder spelar P06 och P07 9-mannafotboll, och de yngre lagen därefter spelar 7-manna. FSIK har även verksamhet med Fotbollskola för barn från 6 år. Under sommaren arrangeras en ”Fotbollscamp” för barn och ungdomar som vill träffa kompisar och träna fotboll under sommarlovet. Detta görs med stöd från Fagersta Kommun, tillsammans med grannklubben Västanfors IF. Parafotbollslaget Flyers har också en årlig cup som brukar spelas under höstsäsongen.

Skidsektionen bedriver sin verksamhet vid Fageråsen och i samarbete med Klackberg i Norberg. Sektionen har fått ett uppsving de senaste åren trots snöbrist. De har mellan 50–70 ungdomar och är med i tävlingar runt om i mellan Sverige. De hjälper också till vid tävlingar som Engelbrektsloppet och Barnens Vasalopp. En undersektion har sedan bildats med cykel-inriktning. De håller också till på Fageråsen där en cykelpark konstruerats och som invigdes 2019. Deras ambition är att utveckla cyklandet i Fagersta, både på Fageråsen och på vägarna i Fagersta.

Domarkommittén består av en grupp ex-domare, med erfarenhet av dömning på olika nivåer och i olika sporter i seriesammanhang. Domarkommitténs uppgift är framförallt att utbilda, stötta och coacha föreningsdomarna. De sköter alla tillsättningar i ungdomssektionen och sköter även granskningen av föreningens domare, samt har interna utbildningar. En ledarkommitté har också bildats för arbete med klubbens ledarvård och rekrytering av nya ledare. Ledarkommitténs främsta uppgift är att ge ledarna bästa möjliga förutsättningar till att kunna bedriva sina fotbollsverksamheter.

Föreningens stora inkomstkälla är pappersinsamlingen. Detta sker första måndagen i varje månad. Det är 14 fordon och 60 personer igång under en pappersmåndag. Vi har vår avlastningsplats uppe vid Fårbo hos Nordfeldts åkeri.

Denna text uppdaterades senast 2020-02-10.