19:00

Eksjö HC

Referat: Lenhovda IF - Eksjö HC

Sur uddamålsförlust mot Lenhovda på bortais

Det blev en jämn tillställning där bägge lagen skapade bra chanser under hela matchen.

Lenhovda började bäst och tog en tvåmålsledning i den första perioden. Dock skulle EHC både reducera och kvittera innan de första 20 hade gått.

1-2 kommer genom Henrik Jönsson som framspelad av Johannes Walett sätter pucken. Kvitteringen kommer 90 sekunder senare av Alfred Hugosson som sätter en målvaktsretur snyggt.

Andra perioder är med Eksjös ögon sett en sämre period där man inte spelar lika bra som den första.

Dock ska Alfred Hugosson bjuda på säsongens snyggaste när han går igenom hela hemmaförsvaret och sätter pucken i högra krysset och ger EHC ledningen med 3-2.

Dock så både kvitterar Lenovda och sen tar man ledningen med dryga minuten kvar av andra perioden.

Tredje blir mållös, Eksjö får aldrig riktigt chansen att kvittera då man drar på sig för många utvisningar och därmed inte orkar med en slutforcering.

I ett för kvällen bra EHC höjer sig tvåmålsskytten Alfred Hugosson och målvakten Oskar Johansson över mängden. Den senare stod för ett par makalösa parader, speciellt i den sista då han dessutom höll nollan.

De för kvällen debuterande spelarna Martin Jönsson och Albert Eriksson ska med nämnas för sina insatser som var mycket bra.