22 oktober 2020
19:00

Eksjö HC

Referat: Skillingaryds IS - Eksjö HC

Äntligen så kommer den första segern, känns fint att få skriva ett positivt matchreferat.

Det var en väldigt jämn första period där ändå EHC skapade de vassaste chanserna. Utdelningen kom också efter halva perioden då Andreas Streiby bryter igenom helt på egen hand och sätter ledningsmålet.

I den andra perioden blir vi tillbakattyckta av hemmalaget som får en del långa anfall, Christopher Kosel agerar väldigt säkert längst bak och ser till att nollan är intakt inför sista akten.

Framåt skulle kapten Oskar Karlsson se till att utöka ledningen då han efter en retur på skott av Benny Karlsson trycker in pucken bakom målvakten. Första gången den här säsongen som EHC tar en tvåmålsledning för övrigt.

Den tredje perioden blev tillslut en riktig nagelbitare. Detta trots att den började suveränt för Eksjö då Filip Sörmander, med en träning i ryggen tryckte in 3-0 i powerplay redan efter dryga 40 sekunder.

Nu började en kanonad mot Kosel i bortaburen, två mål på dryga minuten gjorde ställningen till 3-2 med elva minuter kvar att spela och Skillingaryd skapade den ena chansen efter den andra. Men idag så hade vi en målvakt som verkligen stod på huvudet och ett lag som kämpade och var villiga att täcka skott med ansiktet för att vinna.

Kosels straffräddning och en dubbelräddning med några minuter kvar ska det inte gå att göra.

Här måste jag citera Oskar Karlssons ord när hjälmen gavs till matchens lirare " Vi trodde vi sett den sjukaste räddningen förra säsongen i Linköping, men jag har nog sett den sjukaste idag".

Oskar Jönsson avgjorde i öppen bur i sista minuten och alla tre poängen till EHC!

Hela laget ska ha cred för hur de genomförde matchen, ett extra plus till Streiby, Sörmander och Kosel såklart.

Nu väntar Valdemarsvik på söndag, även den borta.