2 maj 2018
19:00

Skillingaryds IS

Referat: Hestra/Grimsås - Skillingaryds IS

Säsongens andra seriematch skulle gå av stapeln nere i Hestra. SIS fick en kanonstart på säsongen när man slog tillbaka Westbo med 6-0, spelet klaffade och utdelningen var godkänd. Hestra mötte ÖIS/Vista och tog en komfortabel seger med 5-1. Kort sagt kan vi säga att det skulle vara ett tungviktsmöte redan i omgång 2.

Matchen började trevande för SIS, första matchen på gräs och bara en träning gjord var det ganska naturligt att felstudsarna och felbesluten avlöste varandra. Det var ganska enkelt för Hestra att ta tag i taktpinnen och nöta på med sitt kortpassningsspel, trots detta så kom man inte längre än till SIS backlinje. Eftersom passningsspelet lämnades hemma i Skillingaryd fick man istället förlita sig på omställningar och ett djupare, rakare spel. Men trots bristen på bollinnehav så saknade inte SIS målchanser.
När det kom till sista tredjedelen så var SIS klart hetare än Hestra. I den 34:e minuten kan Magda göra 0-1 efter ett inlägg av Niko. Innan dess så har Magda varit framme och hotat Hestras målvakt flera gånger, då var det dock ingen utdelning.

Nästa chans för SIS står Ivana för, med en klassisk Ivana Volley lyfter hon bollen över Hestras målvakt men innan hon hinner se boll gå över mållinjen rensas den undan i sista stund.

Andra halvlek fortgår i samma anda som första. Hestra försöker och försöker men kommer tyvärr inte till några hetare lägen. SIS spelar tajt och håller ihop det mycket bra. Hestras farligaste målchans är en frispark som Ebba enkelt kan plocka ner.
Efter 90 minuter spelade är det SIS som står som segrare. Efter en match med mycket slit, inställning på max och en fantastisk moral visade SIS att även om det offensiva spelet inte fungerar så har man en stabil defensiv som man kan luta sig emot.

SIS har nu spelar två omgångar och har inkasserat två segrar och en målskillnad på 7-0, en kanonstart på 2018års säsong.
Nästa match spelas borta mot Burseryd på torsdag 10/5 med matchstart 15:00.