Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Borås Brottarklubb

Följ

Borås Brottarklubb

Följ oss för uppdateringar
Följ
Borås Brottarklubb
Välj grupp

Kontaktinformation

Namn Borås Brottarklubb
Adress C/O Näsström Kvibergsgatan 66
Postadress 50467 Borås
Telefon 033-123425
E-post bbk@borasbrottarklubb.se
Orgnr 864500-1135
Swish 123 034 57 10

Om Borås Brottarklubb

Träning
Flickor och pojkar, män och kvinnor tränar tillsammans på träning. Vem du brottas mot handlar mer om vilken inriktning du har i brottningen grek-romerskt eller fristil, hur långt du kommit i din egen utveckling samt att ni är i någorlunda samma viktklass.

I nybörjarträningen för barn har vi enkla övningar så att alla kan vara med. Det finns hela tiden ett syfte att träna koordination, balans och smidighet. Uppbyggnad av styrka ingår som en naturlig del i träningen men sker bara med hjälp av den egna kroppsvikten i lekfulla övningar. Övningarna hänger ihop och ökar i svårighetsgrad vart efter utövaren lär sig sporten. Barnen får tidigt lära sig de första greppen i stående och i parterr. Vi lägger fokus på att nybörjaren ska lära sig korrekta grepp för att inte skada sig själv eller sin motståndare. Det ingår dock en stor del lek i träningen, så som kullerbyttor, ta fatt lekar och annat skoj.
Våra nybörjare tränar en gång i veckan. Nybörjare erbjuds att delta i nybörjartävlingar om man så vill.

Mellangruppen tränar på att lära sig olika grepp och att kunna anpassa dem till den situationen man befinner sig i med sin motståndare. Mer fokus läggs på balans, smidighet, styrka, uthållighet och kondition. Det ingår lekfulla moment, små tävlingar och det är viktigt att det ska kännas kul att träna.
Mellangruppen tränar ca två gånger i veckan. Brottare i mellangruppen erbjuds att tävla i nybörjartävlingar eller licens tävling.

I avancerad grupp tränar brottarna på att fördjupa sina kunskaper i olika grepp och att kunna anpassa dem till den situationen man befinner sig i med sin motståndare. Fokus läggs på balans, smidighet, styrka, uthållighet och kondition. Det ingår lekfulla moment, små tävlingar och det är viktigt att det ska kännas kul att träna.
Brottare i avancerad grupp erbjuds att tävla i licens tävling.