Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Boo Hockey

Följ

Boo Hockey

Följ oss för uppdateringar
Följ

Kontaktinformation

Namn Boo Hockey
Adress Björknäs Skolväg 1
Postadress 13244 Saltsjö-Boo
E-post kontakt@boohockey.se
Orgnr 802454-4671
Swish 123 239 15 06

Om Boo Hockey

Välkommen till Boo Hockey, det naturliga valet för boende i närområdet som vill utvecklas som ishockeyspelare. Vår förening består av ca 650 aktiva spelare och grundades 1942 under namnet Boo IF Hockey. Vi är en av landets äldsta föreningar och också arrangör av Turex Cup, en av landets mest anrika hockeycuper som genomförts under trettonhelgen på Björknäs IP sedan 1975.

Vi erbjuder en hög kvalitativ hockeyutbildning för barn och ungdomar som ger dem rätt förutsättningar att komma in på hockeygymnasiet. Boo HC har en fin tradition av att ständigt utveckla ungdomar som är väl förberedda inför en elit förberedande verksamhet i junioråldern.

Vår övergripande målsättning som klubb är att bedriva en verksamhet på alla åldersnivåer som känns meningsfull, innehållsrik, utvecklande och stimulerande för alla som vill spela ishockey i Nacka kommun. Vi ska vara en organisation där alla som vill spela ishockey i Boo Hockey upp till 16-års ålder ska ha möjligheten att vara med i vår verksamhet, oavsett den individuella nivån på färdigheter och ambitioner. Självklart arbetar vi med både nivå indelad träning och individuell anpassad träning i syfte att utveckla såväl spelare som lag.

Vår kanske viktigaste uppgift som förening är att skapa ett livslångt intresse för ishockey hos våra spelare, pojkar såväl som flickor. Samtidigt ska vi kunna erbjuda en verksamhet för spelare som vill satsa extra mycket på sitt ishockeyspelande. Vi ska inom vår verksamhet ge spelare med en extra stark motivation och som är villiga att lägga ner en stor tid på ishockey en extra högkvalitativ utbildning.

Den viktigaste hörnstenen i vår organisation är duktiga tränare. Kännetecknande för våra tränare ska vara en hög ambitionsnivå, pedagogisk skicklighet och hög kunskap inom individuell spelarutveckling. Tränarna övriga ledare ska brinna för sitt lag och sina spelare, men samtidigt ha en känsla för helheten i verksamheten och vad vi som Boo Hockey strävar efter. Tillsammans ska tränarna och sportchefen skapa en filosofi där formerna och metoderna ska säkerställa den sportsliga kvalitén vilken ska genomsyra hela vår verksamhet.

Vår verksamhet bedrivs i huvudsak på Björknäs IP i Saltsjö-Boo där vi bland annat erbjuder hockeyfritids tre dagar i veckan, ett flertal hockeycamper och hockeyturneringar under lov och helger. Vi har på Björknäs IP tillgång till två isytor inomhus, gym, skottramper, löparbanor, fotbollsplan och elljuspår. Vi har alltså de bästa förutsättningarna för att bedriva såväl isträning som fysträning.

Är du intresserad av att spela ishockey är du varmt välkommen till oss!


Pierre Bergström
Ordförande Boo HC