28 april 2024
12:00

Referat: KSF Makedonija - AIF Barrikaden

Startelva: Buzz – Yousef, Viktor, Ghafur, Emin Arifi (debutant) – Ali, Mirwais, Martin, Milad Alizadeh – Ismail Farah – Henke
Avbytare var Shershah somkom in i paus och spelade innermittfältare hela andra halvlek.

Efter 30 sekunder tilldömdes Makedonija en straff som sattes så pass välplacerat i nät att Buzz trots att han ”var där” inte riktigt nådde den. Bättre start kan man ju få men vi repade snabbt mod och kom igång med ett fint spel där framgångsrika dribblingsräder blandades med både kortpassningsspel och spel ut mot kanterna. och Även backlinjen deltog väldigt aktivt i det offensiva spelet vilket i huvudsak var positivt men samtidigt gav utrymme för kontringar som skapade ett par stora möjligheter för Makedonija att öka på sin ledning men där Buzz fick visa sig på styva linan med en reflexräddning och ett par dödsföraktande dykningar där han snodde åt sig bollen framför fötterna som är något av hans specialitet.

Vi skapade så pass mycket att det förr eller senare måste komma en kvittering men konsekvent svaga avslut i de avgörande lägena gjorde att det dröjde till den 23:e min innan Mirwais vann en boll och pricksköt in kvitteringen nere vid ena stolpen. Vi fortsatte sedan att skapa bra möjligheter till att också ta ledningen men var ineffektiva i de avgörande momenten. Därför kändes det väldigt snöpligt när det istället var Makedonija som gjorde inte bara ett utan två mål precis före pausvilan. Det första kom på en frispark där bollen tuschade en av de våra och helt ställde Buzz i målet. Det andra på övertid när vi blivit alldeles för sorglösa och anföll så ohämmat med hela laget att vi helt släppte täckningen bakåt vilket gjorde att de kunde anfalla fyra mot en. Buzz gjorde visserligen ännu en fin reflexräddning på avslutet och när deras spelare tog lite tid på sig på returen hade en av våra spelare hunnit ner för att rädda på mållinjen men bollen kunde sedan ändå i nästa läge forceras in över linjen.

Eftersom vi varit det bättre laget i första halvlek och skapat men missat mycket var vi fast övertygade om att det skulle gå att vända underläget till seger i andra halvlek trots den minst sagt snöpliga avslutningen av den första. Det såg till att börja med också ut som att så kunde bli fallet när både Ali och Henke sattes i fina lägen men där bådas avslut strök precis utanför stolpen. Det kändes bara som en tidsfråga innan vi skulle kunna påbörja den vändning vi hoppades på och än hoppfullare kändes det när vi redan i den 52:a min reducerade till 3-2 genom Ismail framspelad av Henke.

Men sedan hände något. Antagligen som en följd av den trötthet som började smyga sig på bland en del rätt otränade och/eller sent inkallade spelare började spelet gå lite i stå, något som vissa försökte åtgärda med att dribbla alldeles för mycket eller ta avslut ur tämligen omöjliga lägen. Den vändning av matchen som först kändes som en rätt enkel uppgift att ta sig an såg nu inte alls längre så lovande ut. Makedonija fick lite mer att säga till om när det blev lite mer hawaii över matchbilden där det stundtals såg ut som att båda lagen bestämt sig för att spela ett slags 5-0-5.

I den 74:e min var de nära att punktera matchen men avslutaren tog lite för många rundor på sig och missade därmed inte bara ett utan två-tre tillfällen att förpassa bollen i mål från nära håll. Detta var under den senare delen av andra halvleken det enda i het målchansväg fram till den 87:e min då Makedonija tilldömdes en ny straff som skytten satte stensäkert och då var liksom matchen över och våra förlustsiffror 4-2 spikade.

Totalt sett en match som vi borde vunnit klart om vi varit effektivare i avsluten mot ett Makedonija som kändes lite lata, inte så hårt jobbande och som släppte stora ytor till oss att starta anfall på. Tyvärr går det väl inte att undvika att nämna att de också gnällde väldigt mycket både på domaren, oss och varandra.

En skojig detalj var att det inte både fanns en Viktor och en Martin i vardera laget – ju relativt vanliga namn – utan också att båda målvakterna kallades Buzz/Bass.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 9-2 Avslut på mål: 13-10 Avslut utanför: 9-1