13:00

Referat: Dösjöbro IF - AIF Barrikaden

Startelva: Buzz – Yousef, Aman, Kevin, Chanon – Ghafur – Tristan – Felix, Shershah, Mathias – Besnik
Avbytare var:
Viktor som kom in som mittback efter en halvtimme och spelade i den positionen resten av matchen.
Milad som spelade sista 35 som defensiv mittfältare.
Frank som spelade sista halvtimmen som vänstermittfältare.
Henke som inte spelade alls.

De var lite bättre än oss redan från början och i den 13:e min kom 1-0 efter ett högerinlägg till omarkerad spelare framför mål. Sedan fick Mathias i den 21:a min ett bra kvitteringsläge på en djupledsboll som så gott som friställde honom men med två man i hasorna och en målvakt som kom ut mot honom kom han inte till något vettigt avslut. Två minuter senare borde Dösjöbro ökat på till 2-0 när de plötsligt hade två spelare skrämmande omarkerade runt straffpunkten men en reflexbenparad av Buzz hindrade detta.

Istället gjorde Dösjöbro 2-0 i den 31:a min på ett väldigt snarlikt sätt som 1-0-målet med den skillnaden att inlägget den här gången kom från vänsterkanten. Då var vi dock två minuter dessförinnan mycket nära ett kvitteringsmål när Besnik stressade målvakten så att hans tänkta rensning studsade på Besnik och såg ut att hamna i målet men gick någon decimeter utanför – kanske med en viss hjälp av den ganska kraftiga vinden. I den 43:e min var sedan Dösjöbro nära ett tredje mål men Buzz dök oförfärat ner bland ett antal motståndarben och snodde åt sig bollen.

Dösjöbro var det klart bättre laget i även i första halvlek men skapade då det mesta på långa svepande bollar in mot straffområdet och spelade sig inte så mycket igenom medan de i andra kombinerade sig fram, tog löpningar med bollen och utmanade en mot en. Detta gick allt lättare ju tröttare vi blev och de ofta kunde bygga upp sina anfall i lugn och ro.
3-0-målet i 54:e min var dock inte en frukt av den typen av spel utan ännu ett på ett inlägg med fri spelare framför mål som enkelt kunde slå in den.

Innan matchen var slut skulle de hinna trycka in ytterligare tre bollar i 57:e, 73:e och 79:e min. Därutöver hade de 4-5 andra bra chanser medan vi inte skapade någon farlighet värd att nämna. Slutresultat 6-0 alltså.

Med tanke på att vi saknade lite väl många av våra normalt sett mest tongivande spelare var inte resultatet inte så jätteöverraskande även om man hoppats på att kunna hålla siffrorna nere lite bättre. En stor del i att det rann iväg så pass var att vi inte orkade jobba lika hårt som dem. De hade en rätt offensiv laguppställning men hann ändå när vi vunnit bollen hinna tillbaka med så många spelare att våra offensiva spelare när vi väl fått upp bollen ofta fann sig vara omgivna av många motspelare utan någon större möjlighet att göra något med bollen.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 4-6 Avslut på mål: 1-10 Avslut utanför: 5-4