Arlövs BI

Referat: AIF Barrikaden - Arlövs BI

Startelva: Simon M G – Victor L, Henke, Mattias A, JT – Alex, Anton H, Jonas, Pontus – Bashir, Oskar

Avbytare var Siseko som kom in efter som vänsterytter efter 33 min, spelade där fram till paus för att därefter byta kant till den högra sidan innan han åter blev utbytt när det återstod en kvart, Shershah och Stefan som båda kom in med kvarten kvar som höger- resp. vänsterytter samt Martin som inte spelade alls.

Första halvtimmen spelade vi väldigt bra och tillät bara Arlöv några ytterst korta besök med bollen under kontroll på vår planhalva. Att det skulle dröja närmare en halvtimme innan vi gjorde mål är näst intill ofattbart men en kombination av överdriven osjälviskhet och dålig skärpa i avslutningarna (och ett bra målvaktsspel av Arlövskeepern) gjorde att vi missade fyra riktigt klara och flera halvchanser. Den som till slut spräckte nollan var Bashir som stänkte upp den i nättaket från bara några få meters håll med målvakten ur spel efter en räddning av ett skott från Alex.

Efter vårt ledningsmål vaknade Arlöv till liv och hade ett relativt bra kvitteringsläge men Simon (som bara rört bollen en gång tidigare) räddade ganska enkelt det inte i och för sig inte allt för märkvärdiga avslutet. Strax efter detta tvingades Jonas utgå på grund av en lårskada. Vårt spel kom därefter av sig lite och nästa målchans blev också Arlövs och här tvingades Simon till en kvalificerad räddning för att hålla målet fritt från påhälsning.

Precis mot slutet av halvleken tog vi över igen och Bashir hann först missa ett friläge innan han tog revansch på övertid när han kämpade in bollen i en lite tilltrasslad situation där Oskar skjutit men målvakten lämnat retur. Den som ska ha största äran för målet var annars Alex som dribblade sig fram längs kortlinjen och serverade Oskar bollen. Psykologiskt hårt för Arlöv att domaren blåste av direkt efter målet som kom i andra övertidsminuten (p.g.a. Jonas skada) medan man åtminstone från publikplats och nog också bland tränare och spelare menade att det därmed skulle lossna ordentligt och att Arlöv redan var ett slaget lag.

Men så blev det inte alls. Istället höjde sig Arlöv alldeles kollosalt spelmässigt och surrade runt på vår planhalva nästan lika mycket första halvan av halvleken som vi gjorde första halvtimmen i första, dock med den stora skillnaden att de skapade ytterst lite. De reducerade dock till 2-1 i den 53:e min. Utöver detta hade de inga klara chanser medan vi hade två riktigt klara lägen varav det andra resulterade när Bashir i den 65:e min fullbordade sitt hat-tric.

Men Arlöv gav inte alls upp nu heller och bara två minuter senare kunde de på nytt reducera på en välslagen straff som dock Simon inte var långt ifrån att nå. Därefter böljade spelet lite fram och tillbaka. Det fördes nog något mer på vår planhalva men medan de ofta missade den avgörande passningen så skapade vi på kontringar den ena chansen efter den andra och borde här definitivt punkterat matchen. Istället blev det nervöst in i det sista. I den tredje övertidsminuten fick Arlöv en frispark i ett farligt läge och jag minns det som att det var några spelare som rörde den emellan eller om det var direkt på frisparken men bollen hamnade i alla fall bara någon decimeter utanför Simons stolpe. (Det hela påminde om när Skurup forcerade fram en liknande kvitteringschans på övertid, i det fallet efter att de reducerat en gång tidigare under dessa övertidsminuter).

Om spelet ute på plan sett till hela matchen inte var jätteojämnt även om vi var lite bättre så var vi överlägsna ifråga om målchanser.

Statistik: Hörnor: 6-7 Avslut på mål: 15-5 Avslut utanför: 3-3