19:00

Referat: Vellinge FF - AIF Barrikaden

Jag missade även denna match men har fått mer eller mindre utförliga fakta och synpunkter av flera av spelarna samt av en mycket noggrann och fotbollskunnig rapportör i publiken och de var alla ganska samstämmiga.

Startelva: Filip – Pontus, Victor L, Mattias A, JT – Alex, Anton H, Jonas, Oskar – Simon och Bashir

Avbytare var Siseko som kom in som anfallare redan efter cirka en kvart när Bashir måste utgå p.g.a. skada men byttes ut igen sista 10 minuterna, Stefan som spelade sista 20 som vänsterback och Shershah och Martin som båda spelade innermittfältare i en 3-4-3-uppställning sista 10.

Det skulle visa sig bli en ganska välspelad match mellan två jämna lag där Vellinge FF var aningen starkare spelmässigt och också hade något fler och vassare chanser medan vi ofta hade många bra anfall där dock sista passningen missades.

De började matchen bäst och hade två riktigt bra chanser – en som missades grovt och en där Filip gjorde en bra räddning – redan innan de i den 15:e minuten var än närmare ett mål med ett stolpskott. Mot slutet av halvleken var det däremot vi som hade ett par klara chanser att ta ledningen.

Vi inledde också andra halvlek med ett par bra målchanser som inte resulterade. Istället var det Vellinge FF som tog ledningen i den 54:e min efter ett vackert iscensatt anfall men där det också fanns en gnutta tur med i bilden. De missade senare ett rent friläge innan de ökade på till de 2-0 som alltså skulle stå sig matchen ut. Den här gången var det ett skott från ungefär straffområdeslinjen som gick stolpe-in.

När vi de sista 10 gick över till 3-4-3 för att få till en reducering blev det mera hawaii över spelet och där vi var nära en reducering i slutminuterna.