19:00

Referat: Rosengård FF - AIF Barrikaden

Då jag ej var där är nedanstående baserat på uppgifter från främst tränaren men till dels också ett par spelare från båda lagen.

Startelva: Filip – Ali Y, Viktor T, Alex M, Stefan – Mohammed Ali, Siseko, Anton, Shershah – Simon, Hkmat Al-Hedr (comeback efter flera års uppehåll)

Avbytare var Milad Akbari (ny spelare) som spelade ungefär halva matchen som anfallare, Abbe som spelade högerback hela andra halvlek samt Oskar som spelade sista 35 som vänster yttermittfältare.

Något så när jämnt i början men de tog också ledningen efter 15-20 min på nick på en hörna. Mot slutet av första halvlek tryckte de sedan på rätt rejält utan att få någon utdelning

Andra halvlek följde ungefär samma mönster. Det var ganska jämnt spelmässigt i början men det var åter de som gjorde mål efter cirka en kvart. Även denna gång föregicks målet av en hörna där det den här gången var en retur som resulterade.

Därefter tryckte Rosengård åter på relativt konstant men det skulle dröja ända till det bara återstod cirka 5 min av matchen innan man på nytt gjorde mål och därmed fastställde slutresultatet 3-0. Dessförinnan hade vi – Simon - dock fått ett mål ytterst tveksamt bortdömt för offside på en spelare som aldrig hade bollen men som ansågs ha påverkat spelet ändå.

Resultatet speglade händelseutvecklingen i matchen väl och då måste vi anses ha gjort en efter förutsättningarna ytterst hedrande insats. Inte nog med att motståndarna ifjol var topplag i div 4. Det var ju dessutom ett enormt manfall av duktiga spelare i vårt lag; Bashir, Jonas, Pontus, Mattias, David H, Victor L, JT, Henke, d.v.s.bland annat 5 av de 6 spelare vi brukat använda som backar. Detta ledde till ett par ovanliga positioner för ett par spelare i vårt lag; Alex spelade mittback hela matchen och Siseko spelade hela matchen som innermittfältare. Båda lär dock ha gjort strålande insatser och utsågs av våra motståndare tillsammans med Anton till våra bästa spelare.