13:00

Referat: Åkarps IF - AIF Barrikaden

Startelvan: Rafael - Hampus, Henrik Ni, Martin, Claes - Anders S, Mick, Fredrik S, Stefan
- Johan L och Omar

Avbytare: Oliver som bytte av Stefan som vänsteryttermittfältare efter en halvtimme och spelade där resten av matchen, Patrik som ersatte Omar i anfallet efter 41 min och spelade där resten av matchen samt Andy och Alex som bytte av Anders resp. Claes sista 10 minuterna.

Åkarp hade en viss spelmssig dominans stora delar av matchen och deras anfallspar kändes rätt vassa även om det dröjde länge innan de kom med i målprotokollet.

Vi tog dock ledningen i den 20:e min på vårt första avslut i matchen. Mick slog in bollen på inlägg av Johan från högerkanten. De kvitterade dock mindre än 2 min senare. Trots att vi hade 2 spelare hängande på honom lyckades en av deras spelare få in bollen från nära håll.

I 2:a halvlek hade vi en bra chans att ta ledningen när Fredrik vaket slog en frispark innan de hunnit formera sig. Skottet gick ända nere vid stolproten men målvakten fick en hand på den så att den gick via stolpen till hörna. I mitten av halvleken hade vi ännu en skaplig chans men deras utrusande målvakt hann några millisekunder före en annars fri Patrik till bollen.

De hade så långt inte haft några speciellt klara chanser (däremot massor med halvchanser och otroligt mycket fler avslut och hörnor än vi). Sista kvarten eldade de dock på ordentligt för att säkra 2:a-platsen i serien och efter ett väldigt tamt och icke-resolut försvarsspel från vår sida lyckades de få in 2 bollar. De hade därutöver också en boll som vi räddade på mållinjen.

Förlust 1-3 alltså men vi fick behålla femteplatsen sedan Arlöv slagit Skanör Falsterbo.