29 september 2017
19:00

Referat: Rosengård FF - AIF Barrikaden

Startelva: Mahmud – Majed, Marcus, Albin, Ziya Qorbani (debutant) – Motaz, Shershah, Hicham, Meron – Ali Reza, Oskar W

Avbytare var Alfred som kom in som mittback efter 20 min och spelade i den positionen matchen ut, Zirvan Nozad Shammo Al-Hasan (come-back efter 3-4 års uppehåll) som kom in som innermittfältare och spelade där matchen ut, Mohammed Ali som spelade hela andra halvlek – först som vänster yttermittfältare och sen som innermittfältare och slutligen Paa som spelade sista halvtimmen som anfallare.

Vi började bra och hade matchens två första målchanser i 7:e resp. 10:e min. Vi fortsatte också att vara det något bättre laget fram till drygt 20 min spel när de växlade upp rätt rejält (antagligen hade de underskattat oss lite från början) och dominerade totalt under 15-20 minuter. De kunde då också i den 36:e min göra 1-0 där upprinnelsen var ett individuellt misstag i form av ett bolltapp. Därefter kom vi tillbaka något innan domarens pipa löd för att markera halvtidsvila.

Andra halvlek blev händelserik. I den 52:a min gjorde Mohammed Ali en fantastisk dribblingsräd på liten yta i straffområdet för att sen avsluta med ett skott som trots att han fick till en bra skruv på skottet fick se bollen bara nästan nå ner i bortre krysset. I den 60:e min frispelade Mohammed Ali sedan Motaz med en välavvägd passning ut mot högerkanten. Motaz sköt ett skott som målvakten inte kunde hålla varpå Hicham slog in returen. Bara minuten senare kunde Hicham blivit tvåmålsskytt när målvakten slog en boll rakt på en störande Hicham som lika gärna kunde gått in men nu gick något utanför. En av de tidigare nämnda inledande målchanserna var av samma slag. Den gången var det Ali Reza som stressade målvakten att slå bollen rakt på honom så att den även den gången så när gått in i det tomma målet.

Efter denna vår period av flera bra målchanser och bra spel från vår sida tog Rosengård precis som i första halvlek tag i sitt spel lite mer och de kunde redan några minuter efter vårt kvitteringsmål återta ledningen på ett långskott från vänsterkanten där annars duktige Mahmud stod en aning för långt ut för att hindra den från att gå över honom och ner mot bortre krysset. De hade därefter tre bra chanser att utöka sin ledning men vid de två första gjorde Mahmuds insatser att det inte blev så. Vid det senare tillfället efter en fantastisk reflexräddning till hörna på ett närskott. Den tredje chansen kom när Rosengård fick frispark en bra bit in i straffområdet efter felaktigt bakåtpass från vår sida. De slarvade dock bort läget med en överrumplande snabbt men slarvigt slagen boll strax utanför stolproten.

I den 79:e min utökade Rosengård till 3-1 på ett friläge med avslut från cirka 10 meter men mönstret från första halvlek fortsatte i så måtto att vi efter en stark Rosengårdperiod kom tillbaka på slutet. Vi lyckades också skapa lite spänning i matchen genom en reducering i den 85:e min. Upptakten till målet var ännu en dribblingsräd av Mohammed Ali – tankarna går till vår Hkmat Al-Hedr som för några år sedan ofta briljerade med att få med sig bollen förbi otaliga försvarare på små ytor. Mohammeds hårda avslut hamnade den här gången i ribban men studsade ut till Motaz som efter att ha avancerat en bit gjorde ett behärskat avslut i bortre hörnet. Detta var det sista värt att nämna (om vi inte räknar en märklig incident inom Rosengårdslaget) och vi fick alltså därför efter två raka segrar med samma siffror inkassera en 2-3-förlust.

Totalt sett en riktigt bra insats av oss mot ett Rosengård som för dagen ställde upp med flera ordinarie startspelare varav två av de mest framträdande – båda för övrigt med ett förflutet i Barrikaden – medan det endast var Oskar W i vårt lag som medverkade i vår senaste A-lagsmatch med ett knappt halvtimmeslångt inhopp. Vi hade ofta ett bra passningsspel med få tillslag i högt bolltempo och stod upp bra i närkamperna. Matchen fördes över huvud taget i ett ganska bra tempo för att vara en B-lagsmatch.

Sedan var det förstås säkert så att Rosengård underskattade oss och därför endast periodvis gick för fullt men det var ändå hedrande med en så knapp förlust, mot ett Rosengård som kommer att sluta 2:a eller 3:a i serien.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 3-9 Avslut på mål: 9-15 Avslut utanför: 4-8