18 mars 2017
14:30

Referat: Bunkeflo FF - AIF Barrikaden

Startelva: Mohamed – Alex, Henke, Albin, Park – Sebastian A, Martin, Philip, Josef – Mohamed E-Q, Motaz

Avbytare var Daniel Sosa som spelade som anfallare i två omgångar med sammanlagt exakt en timmes spel och Khaled som spelade hela andra halvlek som höger yttermittfältare.

Våra motståndare såg till att börja med ytterst mänskliga ut och det kändes som att vi trots en tämligen B-betonad laguppställning skulle kunna ge dem en ordentlig match. Även om de kom igång lite bättre ganska snart så var det en helt jämn tillställning första halvtimmen. Något som dock skilde markant mellan lagen var att Bunkeflo kom till ganska många avslut, varav de flesta dock tämligen ofarliga, medan vi hade ett säger ett avslut på hela halvleken och det kom först i den 26:e min.

Sista kvarten av första halvleken tog Bunkeflo ett klart grepp om händelserna och hade också ett långskott i ribban. Man fick inom loppet av bara 7-8 minuter hela 5 frisparkar i jättebra lägen som de borde kunnat göra mer betydligt mer av än vad som var fallet.

Andra halvlek inleddes med som det kändes ett helt annat och oerhört mycket bättre Bunkeflo. Man löpte slalom mellan våra spelare som nog blev lite tagna på sängen av motståndarnas jättelika kvalitetshöjning och blev väldigt stillastående. Bunkeflospelarna var också väldigt skottvilliga med hela 7 avslut på mål de första 12 minuterna! De gjorde också två mål redan på de första 3 minuterna varav det andra var otroligt vackert – ett stenhårt skott ribba in helt utan chans för Mohamed. De hade utöver detta ett stolpskott och ett skott som Mohamed med de yttersta av fingerspetsar räddade till hörna.

Kanonaden avtog därefter men Bunkeflo var även fortsättningsvis det klart bättre laget. Vi hade ytterst svårt att skapa någonting alls. Det närmaste var två likadana löpningar från Josef – först längs sin vänsterkant ner till kortlinjen och därefter längs kortlinjen in mot mål varifrån han slog in bollen framför mål utan att några av våra spelare nådde den.

Matchen kändes i det läget i och för sig avgjord sedan länge när en av deras anfallare i den 86:e min avslutade en strålande halvlek från hans sida med att sätta 3-0 på ett lika distinkt avslut som vid de två andra målen.

Som helhet inte precis någon toppinsats från vår sida bortsett från de första 25-30 minuterna och sett till målchanser var Bunkeflo närmare både 4-, 5, och 6-0 än vi 3-1.

En försvårande faktor för båda lagen var den kraftiga vinden som gjorde att spelet i stort sett bara fördes på ena sidan av planen i första halvlek medan Bunkeflo lyckades använda båda kanterna i andra halvlek.

En spelare i vårt lag som höjde sig över mängden i vårt lag var Henke som var strålande bra såväl defensivt som i sina offensiva framstötar.

Statistik: Hörnor: 5-3 Avslut på mål: 3-11 Avslut utanför: 0-8