Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 NK Croatia 3 2 1 0 7
2 Lilla Torg FF 3 1 1 1 4
3 Oxie SK 3 1 0 2 3
4 AIF Barrikaden 3 1 0 2 3

Match

Lilla Torg FF

0 - 1
Mariedals IP
20 februari 2016
13:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Lilla Torg FF - AIF Barrikaden

Vi hade för dagen återgått till 4-4-2 och mönstrade följande startelva: Mikael L – Ammar, Oskar, Albin, Danne – Christoffer, Osama, Linus, Jamal – Sebastian, Anders

Avbytare var Amine som kom in efter en knapp halvtimme som vänster yttermittfältare men i pausen gick över på den högra kanten där han också avslutade matchen, Josef som kom in i paus och spelade hela andra halvlek som vänster yttermittfältare, Naim som spelade sista halvtimmen som mittback och slutligen debutanten Omar Elghandour som spelade sista 17 minuterna som anfallare. Efter div. omstuvningar i laget bl.a efter en skada på Danne avslutade vi matchen med en backlinje bestående av Christoffer, Oskar, Naim och Jamal, en helt osamspelt sådan och med två ytterst ovana ytterbackar. Alla farhågor om vad det skulle innebära kom dock på skam. En spelare som Oskar som var grymt bra gör även de runt omkring sig bra och även denna avslutande backlinje fungerade i stort sett alldeles utmärkt.

Att notera är att vi med våra mått mätt – men väl inga andra klubbars – hade en extremt låg medelålder – ”bara” 26,8 år med bl.a. sex 90-talister och där Amine som fyller 33 i april var den äldste.

Till att börja med kan konstateras att förhållandena för bra fotboll (för att inte tala om för publiken och i synnerhet den skrivande referenten) inte var de bästa med +2, regn och en för detta ställe typisk hård vind. Med tanke på detta blev det en relativt bra match – om referatet blir detsamma får väl överlåtas att andra bedöma.

Vi började bra och hade ett visst spelövertag första 10-15 minuterna men sen kom Lilla Torg allt mer och vann kanske första halvlek på poäng för att använda ett uttryck från kampsporternas värld. Vi hade en skaplig målchans redan i den 2:a min när Osama efter lite flipperspel försökte lobba över målvakten som var ganska långt ute men lyckades nå den. Därefter dröjde det rätt länge innan det skapades något som ens avlägset liknade en målchans. Avsluten var också få och så kom t.ex. den första hörnan som blev Lilla Torgs först i den 33:e min.

Lilla Torg var de som hade de första riktigt bra målchanserna när de två gånger – i 20:e, resp. 29:e min skapade frilägen men där Mikael båda gångerna gjorde sedvanligt fina ingripanden. Det skulle dock bli vi som gjorde det första – och som det skulle visa sig enda – målet. Det var i den 37:e som Osama gjorde det med ett ytterst välplacerat skott stolpe-in längs marken efter assist av Christoffer. Precis innan paussignalen hann Lilla Torg med en het chans när Mikael fick tänja sig ordentligt för att tippa en nick till hörna.

I andra halvlek var det de som precis i början hade en skaplig målchans men den första riktigt klara var vår och kom i den 60:e min när Amine sköt i stolpen efter ett fint anlagt anfall. Det såg ut som att det skulle bli vårt andra låga stolpe-in mål för dagen eftersom även det här skottet tog i stolpens insida men så blev det inte och man kan ju kanske inte begära att vi skulle ha millimetrarna på vår sida två gånger.

I mitten av den här halvleken hade vi ett klart grepp om spelet och i den 72:a min frispelades Anders av Linus men kom för nära målvakten när han skulle avsluta. Lilla Torg kom tillbaka något på slutet och flyttade naturligtvis upp positionerna rejält för att få till en kvittering. Man fick dock inte ut särskilt mycket medan vi däremot i den 86:e var ytterst nära att utöka vår ledning när Anders på en frispark sköt i stolpen, en boll som gått in om den hamnat inom ramen eftersom målvakten var helt felplacerad. I den 89:e min hade sen Lilla Torg ett läge som först såg farligt ut men där Mikael L rusade ut och relativt enkelt hann före deras frispelade kille till bollen. Lilla Torg-spelarna blev ganska frustrerade och gnälliga på slutet när de märkte att alla poängen höll på att gå ifrån dem och de därmed riskerade att inte gå vidare till kvartsfinal. Själva var vi ju efter två tidigare förluster redan avsågade.

Totalt sett en jämn match både spel- och chansmässigt och där man därför inte kunde protesterat våldsamt mot ett oavgjort resultat men där våra två stolpskott ändå gjorde att vår synnerligen efterlängtade och sköna vinst mot Lilla Torg, den första på ett otal försök, kändes ganska välmotiverad.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 1-4 Avslut på mål: 7-7 (inkl. våra 2 stolpskott) Avslut utanför: 5-4
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Christoffer Josefsson 1 0 1 0 0 0
Anders Folkesson 1 0 0 0 0 0
Aziz Ammar Raad 1 0 0 1 0 0
Daniel Svensson 1 0 0 0 0 0
Jamal Yusef 1 0 0 0 0 0
Josef Al-Bayati 1 0 0 0 0 0
Maetham Naim 1 0 0 0 0 0
Mohamed "Amine" Djellouli 1 0 0 0 0 0
Omar Elghandour 1 0 0 0 0 0
Oskar Hernerud 1 0 0 0 0 0
Sebastian Åkesson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng