Kronetorpsvallen
30 september 2007
15:00

Referat: FF Vuk - AIF Barrikaden

På en mycket tungsprungen plan, där det dessutom gått en match precis innan, hade vi i första halvlek mycket svårt att få till något bra spel och när Vuk tog ledningen efter dryga halvtimmen såg det mörkt ut med kvalplatsen trots att Åsum ledde sin match i en annan sexa, vilket skulle ge oss en säker kvalplats vid seger. Vi spelade alldeles för mycket höjdbollar som de lätt kunde rensa undan.

David som denna gången började på bänken byttes in när bara några minuter återstod av första halvlek och hade inte varit på plan mer än dryg minut när han kvitterade lagom till halvtidsvilan.

I andra halvlek spelade vi betydligt klokare, höll bollen på marken, utnyttjade kanterna bättre och kom nu genom deras försvar titt som tätt. Samtidigt tröttnade de en hel del och när vi gick ifrån till 3-1-ledning efter mål av Kwame och ytterligare ett av David så kändes matchen helt avgjord och vi kunde gjort ytterligare några mål, bl.a. hade Stefan ett skott i stolpen.

Slutet skulle dock bli dramatiskt efter ett horribelt feldomslut. Åtta minuter från slutet gjorde Hampus en klockren brytning och slog bollen till hörna i kamp med deras ständigt farliga anfallare "Stanni" men domaren fick det till målchansutvisning (f.d. frilägesutvisning som bytt namn) och vi fick avsluta matchen med 10 man Med tanke på att Hampus nog varit vår bäste spelare så långt kändes ledningen långt ifrån säker när de reducerade till 2-3 ett par minuter senare. Eftersom Vuk fått oväntad hjälp av redan avsågade Srbija i bottenstriden så hade en seger för Vuk inneburit att man sluppit kval och man satsade därför allt framåt på slutet. Vi var riktigt illa ute ett par gånger men redde ut det och när Åsum vunnit sin match i en annan serie stod det klart att vi gått till Kval med liten marginal. Av de 4 bästa seriefyrorna som skulle få kvala blev vi den 4:e med bara målskillnad tillgodo på den 5:e fyran.

Startelvan: Martin P- André, Martin N, Hampus, Jesper - Kristoffer, Joel, Micke, Stefan - Kwame, Sosa

Avbytare: David, Henrik, Andy, C-G och Johan H