25 november 2011
19:00

Referat: KF Korpen - AIF Barrikaden

Startelvan: (3-4-3) Raffa - Majed, Senat, Fredrik - Andres, Johan A, Patrik Li, Jamal - Driton, Anders F, Martin S

Avbytare var Alex som kom in efter 24 min och spelade resten av matchen som högeranfallare, Kwame som kom in efter 25 min och spelade resten av matchen som vänster yttermittfältare och Florian som kom in efter 27 min och spelade resten av matchen som vänsterback.

Vi hade redan från början ett litet om än spelövertag men det var Korpen som hade den enda klara målchansen som faktiskt var en dubbelchans och kom i 9:e min och var av karaktären att den helt enkelt inte får missas. Efter ungefär en kvart började vi få ordning på spelet riktigt ordentligt och hade resten av första halvlek ett mycket bra passningsspel - såväl kort som långt - och dominerade väldigt eftertryckligt. Våra motståndare hade bara ett och annat ströanfall. Det dröjde dock 30 min innan vi fick vårt ledningsmål. Det var Kwame som efter fint crosspass av Majed från sin vänsterkant spelade in en fin boll till Anders som vände och sköt upp bollen i nättaket. I den 39:e min ökade Martin S på till 2-0 på ett mycket välplacerat långskott nere vid ena stolproten. Utöver målen hade vi ytterligare ett par heta chanser.

I början av andra halvlek kom Korpen ut som ett nytt lag och hade faktiskt ett ganska klart spelövertag i början. Den intensitet man alltid har i sitt spel parades nu med ett lugnare passningsspel där man spelade runt och vände om lite istället för att alltid försöka slå den långa passningen. Man fick också ett par gratischanser efter att vid 2 tillfällen blivit serverade rena frilägen efter två huvudlösa passningar av oss.

Precis som i första halvlek kom vi igång ordentligt efter c:a en kvart och även om
spelet kanske inte var riktigt lika bra som motsvarande period i första halvlek så blev vi minst lika överlägsna eftersom våra motståndare tappade nästan allt spel mot slutet. Även i den här halvleken gjorde vi 2 mål. I den 69:e min klackade Driton snyggt till Martin S som tog sig ner till kortlinjen från vilken han serverade en passning till Anders som från någon meters håll enkelt slog in bollen. I den 81:a min fastställdes slutresultatet 4-0 på ett säkert avslut av Alex på pass från Majed.

Totalt sett ett resultat som väl speglade matchförloppet även om Korpen borde gjort mål på någon av deras visserligen få men klara chanser.

Statistik: Hörnor: (våra siffror först) 5-2 Skott på mål: 8-3 Skott utanför: 12-4
(det sistnämnda en kategori som vi ytterst sällan "vinner")