Referat: AIF Barrikaden - Nydala IF

Startelvan: (3-4-3) C-G - Florian, Gustav, Sarang - Fredrik P, Patrik Li, Max, Alex -
Mario, Anders, Martin S

Avbytare var Oliver som spelade sista dryga halvtimmen som vänster yttermittfältare, Kwame som spelade knappa sista halvtimmen som vänsterback, Jamal som spelade sista 25 min:a som höger yttermittfältare, Park som spelade sista 20 min:a som innermittfältare och Junior som spelade sista 12 min:a som innermittfältare.

Matchen började otroligt intensivt. Redan efter 45 sekunder gjorde Nydala 1-0. Vi lät oss dock inte alls nedslås och bara minuten senare spelades Patrik Li fri men sköt tätt utanför och bara 2 minuter därefter hade Max ett rungande skott i ribban efter snyggt förarbete av Mario. Efter var sin fin chans som missades (C-G gjorde en mycket fin reflexräddning på deras) så fick vi en frispark i den 17:e min. Martin S slog den i insidan av stolpen ända uppe vid krysset som sedan studsade (en aning i strid med naturlagarna kändes det som) inte in utan längs målet utan att vi kunde ta vara på detta.

I den 25:e min kom så den ytterligt välförtjänta kvitteringen genom Anders frispelad av Patrik Li. 7 min senare kom också ett lika välförtjänt ledningsmål och den här gången var det Max som Patrik Li spelade fram och han gjorde inget misstag. Sista kvarten av första halvlek hände det sedan inte så mycket i målchansväg.

Andra halvlek såg också ett tidigt mål, nämligen i den andra minuten men denna gång var det vi som gjorde det. Det var Martin S som från nära håll knoppade in ett perfekt inlägg från vänsterkanten av Anders. Då hade vi redan i den första minuten haft en jättechans . Ett riktigt drömanfall avslutades med en klack från Anders till en helt fri spelare som dock sköt så att målvakten kunde rädda.

Andra halvleken följde precis samma mönster som den första med massor av chanser i början. Bara minuten efter vårt 3-1-mål hade Nydala en boll i stolpen
(ändrade riktning på någon i vårt lag). Ytterligare 3 min senare gjorde Mario 4-1.
Anders slog en fin boll till Mario som på sin vänsterkant lätt sprintade ifrån sin täta bevakning men av någon anledning inte avslutade direkt utan vände inåt i banan.
Det visade sig dock vara ett fullt gångbart alternativ eftersom han sedan sköt bollen stolpe-in nere vid roten - ett mycket svårt skott att nå för den reserv som Nydala tvingades sätta in i målet sedan duktige veteranen Jimmie fått utgå p.g.a. skada redan i den 22:a spelminuten. Nu hade det gått 6 min av andra och redan hade det skapats hela 4 jättechanser varav alltså 2 resulterat.

Precis som i första halvlek blev det sedan successivt glesare mellan målchanserna.
De hade sedan 5 riktigt bra chanser innan vi precis innan slutsignalen satte punkt för målgörandet för dagen och gjorde 5-1 efter ännu ett drömanfall som avslutades med ett inlägg från Max som Mario nickade vidare till Anders som nickade i mål. Av deras 5 chanser gjorde de 2 usla avslut, Florian räddade på mållinjen 2 gånger och C-G gjorde ännu en fin reflexräddning på den återstående.

Statistik: Hörnor: 3-4 Skott på mål: 12-9 Skott utanför: 8-2

Nu väntar ett kval mot 3:an i div 6 sydöstra Degeberga. Vi startar borta 14.00 på lördag. Vi hoppas kunna få ihop tillräckligt många åskådare för att arrangera en bussresa. Den som vill åka med eller känner någon som kan vara intresserad får gärna kontakta Bengt 040-188652, mobil 0768-198697, Sarang 0704-935329 eller Mauricio 0730-870856.