10 september 2023
17:00

Forserums IF U

Referat: BIK/ASK U - Forserums IF U

Utvecklingslaget tog en fin och mycket rättvis seger när Forserums IF U kom på besök till Tallåsen. Segersiffrorna skrevs till 5-2 (2-1) och de tre poängen som vi cashade in på kontot gjorde att vi avancerade till fjärde plats i tabellen. Matchen som sådan var nog rätt trevlig att kolla på för publiken som samlats runt fotbollsplanen. Det hände en hel del och båda lagen bjöd upp till spel med god energi och vilja. Det mest anmärkningsvärda var nog att hela fyra stycken straffar utdömdes vilket är många i en och samma match. Dock var nog alla korrekt dömda så inga frågetecken kring det. Vi tilldömdes tre av dem och FIF en. Vi kostade på oss att bränna en av dom men det gick ju bra ändå, denna gång.

Och det var just på straff som vi gjorde 1-0 efter en kvarts spel. Mohammed Mirzada fälldes och Viktor Josefsson tryckte distinkt upp bollen i taket. Tio minuter senare var det åter dags för straff men nu till FIF som satte dit den fram till 1-1men Simon Pettersson i vårt mål var nära att ta den. Fem minuter innan paus återtog vi ledningen när det blev 2-1 på ett självmål. Detta efter missförstånd mellan en back och målisen hos FIF.
I 57:e minuten ökade vi på till 3-1 då Anton Källner slog en fin hörna som gick in via en FIF-spelare. På sätt och vis ett nytt självmål men Anton får målet. Och med kvarten kvar avgjorde vi matchen mer eller mindre när vi även gjorde 4-1. Ny kanonhörna från Anton Källner som Bado Kerem Memo skallade in från nära håll. Fem minuter innan full tid satte vi 5-1. På nytt var det Mohammed Mirzada som gjordes ner i straffområdet och på nytt stegade Viktor Josefsson fram till straffpunkten och satte dit bollen utan pardon. FIF fastställde sedan slutresultatet ett par minuter senare med ett långskott som letade sig in i nätmaskorna.

En skön seger som sagt, och vi spelade en rätt trevlig fotboll stundtals med bra bollrull.