18 maj 2024
16:00

Bälaryds IK

Referat: Torpa AIS - Bälaryds IK

Det blev förlust för A-laget borta mot Torpa AIS. Hemmalaget vann med 2-0 (0-0) och återigen var krutet i våra bössor för vått när målchanserna skapades. För lägen hade vi. Killarna jobbade och kämpade återigen bra och vad gäller antalet giftiga helchanser hade vi tillräckligt många för att göra både 2 och 3 mål. Så på det viset var det återigen en "rakryggad" insats av oss även om vi emellanåt gjorde det svårt för oss med lite för dåligt passningsspel.

Första halvlek finns egentligen inte så mycket att klaga på förutom att vi inte satte dit nåt mål. Spelmässigt stod vi upp bra och skapade en handfull fina chanser som vi såklart skulle ha kunnat förvalta bättre. Även hemmalaget hade ett par bra lägen men känslan i halvtid var att vi ändå gjort en rätt bra halvlek som vi kunde bygga vidare på.
Andra halvlek blev sedan spelmässigt sämre från vår sida. Hemmalaget inledde piggt och satte tidigt 1-0 vilket gav dem energi. Vi fick lägga rätt mycket kraft på defensiven men hade en del bra omställningar och lyckades skapa ett par bra kvitteringslägen innan TAIS stängde matchen med 2-0 knappt tio minuter innan slutsignalen.

Härnäst väntar en tuff bortamatch mot Örserums IK. Vi behöver då vara mer fokuserade och cyniska när målchanserna dyker upp. Lyckas vi med det i kombination med fortsatt starkt, kollektivt arbete kommer det bli bra. Det gäller att vi fortsätter att tro på oss själva och fortsätter att knyta näven tillsammans.