28 maj 2023
17:00

Gripenbergs BK U

Referat: BIK/ASK U - Gripenbergs BK U

Efter en öppen, trevlig och händelsrik match delade U-laget och Gripenbergs BK U på poängen genom att spela 3-3 (1-0) när lagen drabbade samman på Tallåsen. Det var en del publik som bänkat sig till match och detta blev en match som publiken sannolikt uppskattade för utöver de 6 mål som producerades så var det en hel chanser åt båda håll. Båda lagen visade offensiv lusta och sett över 90 min var det nog ganska rättvist att matchen slutade oavgjort.
Vi tog ledningen tidigt. Efter knappt 10 min gjorde Reinder de Vries 1-0. Vi rullade upp ett fint anfall och Eddie Engstrand kom till avslut. Målis räddade men i andravågen hamnade bollen hos Reinder i position utkant straffområdet och Reider smekte mycket tjusigt in en skruvad insida med högerfoten som satt fint i nättaket. Sen blev det inte fler mål innan paus även om chanser knappast saknades. GBK hade 2 bollar i virket plus ytterligare ett par vassa lägen och även vi var framme och nosade på fler mål vid några tillfällen.

Andra halvlek började sedan uselt för oss. Mellan minut 46 och 58 släppte vi in 3 mål varav 2 var rejäla bjudningar. Inte bra alls och hastigt fast mindre lustigt för oss så stod det 1-3 på tavlan. Vi kom dock igen på ett bra sätt och lyckades både reducera och kvittera inom loppet av 2 minuter i mitten på halvleken. 2-3 satte Eddie Engstrand med ett snyggt, välplacerat skott efter suveränt förarbete av Peter Dahl. Och 3-3 kom som sagt strax efter och det genom Hugo Löfström som följt med upp i anfall från sin ytterbacksplats. Den gode Hugo brukar oftast ha fokus på att förhindra mål men nu blev även en balja framåt och det var ju jättekul då Hugo inte är någon direkt van målgörare. Nu slog han en lyftning över målis som touchade bollen med fingertopparna men kunde inte förhindra att kvitteringen var ett faktum. Båda lagen hade sedan bra chanser att avgöra. GBK hade förresten ett friläge i slutsekunderna men Alexander Josefsson gjorde där en kanonräddning och 3-3 stod sig matchtiden ut. Och det var som sagt inte orättvist sett till hela matchen.