26 augusti 2023
12:00

Österängen Haga Inter

Referat: Bälaryds IK - Österängen Haga Inter

Det blev händelserikt och intensivt när Österängen Haga Inter gästade A-laget på ett mycket regnigt Tallåsen. Regnet gjorde planen svårspelad och allt som oftast när dessa förutsättningar råder blir det matcher med mycket kamp och känslor plus en hel del mål. Och denna match följde denna mall på pricken. Publiken som trotsat vädret och kommit till Tallåsen fick se hela sju stycken mål då vi till slut vann med 5-2 (3-1) och totalt delades åtta styck gula kort ut. Fyra stycken till vardera laget. Sett över hela matchen vann vi rättvist. Vi inledde matchen piggt och tryckte tillbaks Österängen. Efter knappa kvarten spel satte vi 1-0 genom Emil Tagesson efter framspelning av Liam Lindstrand. Men glädjen blev kortvarig då Österängen kvitterade till 1-1 bara några minuter senare efter en snabb omställning på en av våra offensiva hörnor. Vi återtog emellertid ledningen tämligen direkt när Emil Tagesson tryckte iväg en frispark som målisen tvingades släppa retur på och då höll sig Sebastian Hadi Wolender framme och högg som en kobra. För övrigt Sebbes första mål i vår A-tröja i hans andra match. Och i hans första match mot Adelöv häromdan var han inblandad i vårt segermål så den gode Sebbe har fått en bra start i BIK-tröjan. Och med drygt fem minuter kvar till paus kom även 3-1 genom ett självmål. Casper Ekwall var siste BIK-spelare på bollen och var efteråt såklart lite sugen på att få målet bokfört på sig men domarna registrerade det som självmål och då är det det som gäller. Man kan inte få allt här i livet. Vår ledning i halvtid var rättvis. Vi borde satt nån boll ytterligare för vi skapade en del fina lägen.

Sen gick vi ut och tappade det mesta under första halvan av andra halvlek. Då funkade typ inget, vi agerade passivt och slarvigt. Och gästerna reducerade dessutom till 3-2 i minut 63 på en tveksamt dömd straff för hands. Då var vi lite i gungning men lyckades samla ihop oss, hitta tillbaks in i matchen och med kvarten kvar tryckte Hugo Jarl dit förlösande 4-2 med ett mäktigt distansskott. Ett väldigt skönt mål som kom lägligt för oss. Det gav oss arbetsro och i slutminuten fastställde Mudhar Zain slutresultatet 5-2 med en tjusig nick på fin framspelning av Hugo Jarl.
Segern innebar att vi återtog serieledningen och härnäst väntar en svår bortamatch mot Visingsö AIS. Då tar vi nya tag igen.