15 juni 2023
19:00

Bälaryds IK

Referat: IFK Öxnehaga - Bälaryds IK

A-laget tog en stabil och mycket rättvis seger borta mot IFK Öxnehaga. Segersiffrorna blev 1-5 (0-4) och det var aldrig något snack om vem som skulle knipa de tre poäng som stod på spel. Vi tog omgående tag i taktpinnen och var det genomgående bättre laget under matchen. Vi fick också en perfekt start på matchen och skaffade oss tidigt en tvåmålsledning. 0-1 i minut 4 på straff efter en rätt tveksam handsbedömning. Hugo Jarl var stensäker från straffpunkten. Och i tionde minuten kom 0-2 genom Liam Lindstrand som avslutade kliniskt efter fint förarbete av Mudhar Zain. Vi skapade massor med lägen i första halvlek och borde ha satt ett par bollar ytterligare utöver de fyra mål som vi lyckades göra innan paus. 0-3kom efter ungefär halvtimmen spelad och det på en snabb omställning där Liam Lindstrand sedan hittade in till Viktor Josefsson med en fint inspel och den gode Viktor gjorde inget misstag. Bara ett par minuter senare gjorde vi även 0-4 och det var ett väldigt snyggt mål. Fin boll från Emil Tagesson till Adriano Hadi Wolender som efter en fin aktion på kanten slog en perfekt boll in till Liam Lindstrand som enkelt kunde sätta sitt andra mål för kvällen.

Andra halvlek blev sedan sämre från vår sida. Vi satte 0-5 i 58:e minuten och det var nog kvällens snyggaste mål. Riktigt fotbollsgodis där bollen gick på det berömda snöret innan Adriano Hadi Wolender åter slog ett perfekt inspel till Liam Lindstrand som därmed fullbordade sitt hattrick genom sin tredje balja. Men i övrigt var andra halvlek ingen större höjdare. Vi gick ner i spelkvalitet och antalet felbeslut ute på planen blev betydligt fler. Kanske spelade värmen en viss roll. Hemmalaget gjorde ett tröstmål med drygt tio minuter kvar och 1-5 stod sig sedan matchtiden ut.

Summa summarum en helt okej insats på det stora hela och det var roligt att vi kunde glädja våra supporters som var på plats med ett par mycket vackra mål. Nu återstår bara en match innan sommaruppehållet och det är på onsdag kväll då bortamatch mot IFK Österbymo väntar.