6 juni 2023
12:00

Gripenbergs BK

Referat: Bälaryds IK - Gripenbergs BK

Nationaldag, skinande sol och match mellan serieledarna och tabelltrean. Kan det bli så himla mycket bättre? Uppenbarligen inte, för drygt 125 personer bänkade sig runt Tallåsen för att bevittna mötet mellan BIK och Gripenbergs BK och det är ju en fantastisk publiksiffra i Div 6. Och den månghövdade publiken fick se en händelserik match som.till slut landade i resultatet 2-2 (1-0). Ett resultat som nog inte var helt orättvist sett över 90 minuter,men sannolikt är GBK det mest nöjda laget. Ty vi hade ledningen med 2-0 men gästerna jobbade sig ikapp under sista halvtimmen. Så för vår del känns det lite som en förlust. Fast vi får delvis skylla oss själva, vi skapade definitivt tillräckligt med lägen för att vinna matchen men brände alltför många. Samtidigt hade GBK också sina chanser och Alexander Josefsson i BIK-målet svarade för en handfull riktigt vassa parader. Även GBK:s målis var duktig så trots att fyra mål föll så var de båda målisarna två av matchens absoluta förgrundsfigurer. Så detta var således ingen tillknäppt match utan båda lagen gick verkligen för seger.

Vi var det bättre laget under första halvlek och ledde rättvist med 1-0 I paus. Detta efter att Mudhar Zain stänkt dit bollen på fint förarbete från Liam Lindstrand. Detta i minut 31. Det var dock nära att GBK kvitterade i halvlekens slutsekunder då de tilldömdes frispark i kanonläge. Frisparken var bra slagen men Alexanders räddning ännu bättre så vi höll vår ledning halvleken ut. Och andra halvlek var sedan bara drygt tio minuter gammal när Liam Lindstrand ökade på till 2-0 genom ett iskallt avslut. Då såg det ut som att vi skulle fixa tre poäng. Men bara ett par minuter senare hittade GBK en biljett tillbaks in i matchen på allvar när de lyckades sätta 2-1. Detta på en frispark utifrån som lyftes in och på nåt märkligt sätt letade sig in i nätet. Målet gav GBK energi tro och hopp samtidigt som vi sjönk lite. Med kvarten kvar gjorde Alexander en suverän frilägesräddning och bara nån minut senare hade Emil Tagesson ett friläge men GBK-målisen gjorde en vass fotparad. Så nog hände det grejer. GBK lyckades kvittera till 2-2 i 83:e minuten. Alexander gjorde en bra räddning på första avslutet men returen satt och därmed var det kvitterat. Slutminuterna blev sedan intensiva då båda lagen var sugna på ett segermål och allra bästa läget hade Liam Lindstrand som fick fritt läge men målisen klarade med en benparad.

Detta var sista hemmamatchen innan uppehållet. Vi avslutar vårsäsongen med två bortamatcher mot IFK Öxnehaga och IFK Österbymo. Vi får ladda om och försöka göra bra insatser i dessa matcher. Poängen vi tog idag kan visa sig värdefull i slutändan så vi ska inte deppa alltför mycket.