6 maj 2023
00:00

Adelövs IK

Referat: Bälaryds IK - Adelövs IK

A-laget tog en kassaskåpssäker och mycket rättvis seger när Adelövs IK gästade Tallåsen. Vi vann till slut med hela 6-0 (2-0) och det var ändå siffror som var i underkant. Vi var det klart bättre laget denna dag och satt i förarsätet från första minut. Adelöv hade ett par farliga framstötar under första halvlek men i övrigt var det BIK för hela slanten. Vi fick en bra start och satte 1-0 redan i nionde matchminuten genom Viktor Josefsson som avslutade kliniskt efter snygg framspelning av Gustaf Bladh. I minut 37 gjorde Gustaf själv 2-0 och det blev halvtidsresultatet.
Vi avgjorde sedan matchen definitivt i början av andra halvlek genom tre mål under första kvarten. Detta genom Hugo Jarl, Gustaf Bladh (som därmed satte sitt andra för dagen) och ett självmål. Sedan stod det 5-0 på tavlan och matchen var avgjord. Murteza Haidari, som denna dag gjorde debut i vår A-tröja, fick sedan äran att fastställa slutresultatet 6-0 i 83:e minuten. Matchens förmodligen snyggaste mål där vi rullade upp ett väldigt fint anfall. Kul för "Murre " att få sätta en pyts i sin debut. En annan kul debut gjorde nybildade BIK Supporters som höll igång matchen igenom med röststarka ramsor och sånger. Oblyga grabbar som höjde stämningen rejält på Tallåsen denna dag.

Härnäst väntar bortamatch mot Österängen Haga Inter. En ny bekantskap för oss. Då ska vi åter vara laddade och förberedda i jakten på 3 nya poäng.