Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Backa HK

Följ

Backa HK

Följ oss för uppdateringar
Följ

Kontaktinformation

Namn Backa HK
Adress Box 4112
Postadress 42204 Hisings Backa
Telefon 079-0032562
E-post kansliet@backahk.se
Orgnr 857209-2743
Kontonr Bankgiro: 5128-5575
Dam/Damjunior

Om Backa HK

VI SPRIDER HANDBOLLSGLÄDJE PÅ HISINGEN
Välkommen till Backa HK Sharks – klubben där vi spelar handboll och har kul tillsammans. Vi har idag drygt 400 medlemmar i form av ledare och spelare i allt från handbollslekis till dam- och herrlag i division två. Ambitionen är att fortsätta växa och bli den ledande idrottsföreningen genom att sätta ungdomar i rörelse, utbilda dem hur man är en bra kompis och genom detta bidra till en positiv utveckling på Hisingen.

Alla får spela hos oss
Vi är en förening som engagerar många familjer och där alla är välkomna. Vi har en tydlig värdegrund som genomsyrar allt vi gör. Hos oss blir alla sedda och hörda oavsett ålder, kön, sexuell läggning, ursprung eller religion. Våra ideella och engagerade ledare är inte bara utbildande inom handboll, vi utbildar dem också i förbyggande syfte mot:
– Droger
– Sexuella trakasserier
– Våld och rasism

Glädje, trygghet och gemenskap
Med ledstjärnor som glädje, trygghet och gemenskap strävar vi efter att locka och behålla spelare till lag i alla årskullar. Vi är övertygade om att lustfylld breddidrott är bäst för barn och ungdomar och att mer tävlingsinriktad elitidrott hör hemma på junior- och seniornivå. Vi tror inte på toppning i unga åldrar.

Engagemang i ett längre perspektiv
Vi vill få ännu fler barn och ungdomar att börja spela handboll och vi vill kunna ta hand om dem på bästa sätt. Därför genomför vi egna arrangemang och medverkar i olika aktiviteter i vårt närområde. Vi har också en tät dialog med lokala politiker och deltar i olika samverkansråd. Allt för att skapa bästa tänkbara förutsättningar för kul och utvecklande handboll – såväl idag som i morgon.
Några återkommande arrangemang och engagemang:
– Sharks Summer Camp
– Klasshandbollen
– Backadagen
– Brunnsbodagen
– Skolbesök med handbollslektioner

Kort om vår långa historia
Klubben bildades 1944 och hette då först IK Skälltorp, för att året därefter byta namn till IK Götadal. Till en början spelades bara fotboll och klubben gjorde sig tidigt känd genom att ha ett damlag i seriespel.

Lite senare tillkom handboll och under en kortare period även bordtennis. Handbollen kom att dominera under 1970-talet och klubben övergick också då till att vara just en handbollsklubb.

Under senare halvan av 1970-talet etablerade sig också IK Wega med en handbollssektion i norra delarna av Backa. Klubbarna kom överens om IK Götadal fick området söder om Selma Lagerlöfs Torg medan området norr om torget skulle tillhöra IK Wega. Så småningom kom gränserna att övergå till rekryteringsområden som sammanföll med skolornas rektorsområden.

1999 gick klubbarna ihop och året därefter bildades Backa HK. Några år senare vässade vi klubben några snäpp genom att lägga till Sharks i namnet…