Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om BK Käglan Bjuv

Följ

BK Käglan Bjuv

Följ oss för uppdateringar
Följ
BK Käglan Bjuv
BK Käglan Bjuv

Kontaktinformation

Namn BK Käglan Bjuv
Adress Idrottsvägen 4
Postadress 26739 Bjuv
E-post loaandersson1947@gmail.com
Orgnr
Kontonr Bankgiro 458-4538
Öppettider Detta är adressen till Bowlinghallen! Klubbens adress är en annan. Email-adressen är till klubbens webmaster/skribent

Om BK Käglan Bjuv

BK Käglan är en bowlingklubb i Bjuv, för de som under kalenderåret fyller eller har fyllt 60 år, och ingår i Alliansen Ringen i NV Skåne, som driver seriespel för bowlingklubbar utanför de licensierade klubbarna. Klubben har ca 80 medlemmar och deltar med 6 st 8-mannalag i de 6 olika divisionerna, där 16 klubbar i 15 olika bowlinghallar ingår. Klubben bildades 1980 och det behövs inga tidigare meriter inom bowlingen för att få gå med oss. Nybörjare såväl som tidigare/fortfarande aktiva är välkomna.

Våra medlemmar kommer från orterna i närheten, främst Bjuv, Billesholm och Ekeby men även från bl a Helsingborgs och Åstorps kommuner.

Utöver seriespel så genomförs månadstävlingar och klubbmästerskap. Gemenskapen, bowlingens höga sociala effekt och att vi utövar en sport gör att vi ser på vår verksamhet som kvalificerad friskvård för människor på ålderns höst!

Vi tränar tisdagar och torsdagar från kl 12.50. Matcher spelas på dagtid måndag - fredag. Hemmamatcherna spelas normalt på onsdagar, men även ibland på måndagar. Säsongen pågår från början av augusti till slutet av april / början på maj.

Alliansen Ringens seriespel lär vara något unikt i vårt land vad gäller verksamhet för pensionärer / blivande pensionärer. Samtliga orter i NV Skåne med bowlinghallar finns med såsom Bjuv, Landskrona, Helsingborg, Höganäs, Ängelholm, Båstad, Åstorp, Örkelljunga, Tyringe, Perstorp, Klippan, Svalöv, Höör, Eslöv och Hässleholm. Innevarande säsong är inte mindre än 72 st 8-mannalag från 16 klubbar medverkande. Besök gärna hemsidan. Länk dit finns under "Länkar". Här finns också förteckning över bl a lagledare för de olika lagen inom respektive klubb.

För varje lag finns valda lagledare som spelar i respektive lag. Lagledarna har bl a hand om laguttagningar, fixa med ersättare, ordna med betalningar vid matcher och planera transporter till och från bortamatcher. Lagledarna samarbetar för att lösa problem med ersättare vid eventuella återbud.