FBK Balkan

Referat: AIF Barrikaden - FBK Balkan

Startelva: Albin - Markus And, Aman, Chanon, Markus Ah – Milad, Anton – Riky, Oskar, Mathias E – Alexander
Avbytare var:
Yousef som kom in som högermittfältare efter 10 min (Riky skadad) spelade i den positionen i 20 min, därefter en halvtimme på topp innan han efter en kort period på bänken avslutade med 25 min som högermittfältare.
Simon W som kom in som högermittfältare efter 28 min och spelade där nästan fram till pausen. Spelade sedan resterande tid av matchen som högerback.
Ghafur som spelade sista 35, först en kort tid som högermittfältare för att därefter gå in som defensiv central mittfältare för att sedan avsluta som mittback (tror jag).
Henke som spelade sista halvtimmen, först en kort stund på topp innan han gick ner som närmast ett slags libero.

Första halvtimmen befann sig bollen visserligen i väldigt stor utsträckning på vår planhalva men med tanke på det släppte vi, bl.a. genom ett antal blockningar och genom uppoffrande försvarsarbete, inte till mer än två riktiga målchanser, den ena som kom efter en knapp kvarts spel räddade Albin genom en benparad efter en utrusning men den andra resulterade när en av våra och en av deras spelare, efter ett inlägg med som det såg ut gemensamma krafter, från nära håll slog in bollen. I den 25:e min kvitterade vi på straff – efter en solklar hands - av Oskar, lika säkert slagen som alltid.

Även om Balkan relativt snart efter straffen gjorde 2-1 såg det så långt faktiskt ut som att vi skulle kunna komma undan med ett skapligt resultat. Vi var i den 38:e min t.o.m. nära att på nytt kvittera när Anton drog på rejält på en frispark från så pass dålig vinkel att målvakt och försvar nog förväntade sig inlägg. Målvakten räddade med viss nöd men släppte retur på vilken Yousef var nära att få in bollen. De sista 5-10 minuterna märkte man att de steppade upp lite och förutom att de tvingade Albin till ett nytt fint ingripande av samma typ som det i början av matchen gjorde de två mål, det senare lite förargligt på en straff på övertid.

Andra halvlek är lätt att sammanfatta. De var nu helt överlägsna vilket väl till dels berodde på att de växlade upp ytterligare genom att sätta in många nya – och tror jag bättre – spelare (de hade med sig en 18-mannatrupp vilket man tillåts ha i MM), dels på att vi nu inte riktigt orkade hänga med i deras speltempo och började väga allt lättare i närkamperna. Nu syntes det väldigt tydligt att det skiljde tre divisioner mellan lagen. De rullade med jämna mellanrum in ytterligare 4 mål medan vi bara hade ett riktigt bra läge vid ställningen 6-1 men där avslutet knappt blev värt den benämningen.

Statistik: Hörnor: 0-3 Avslut på mål: 4-11 Avslut utanför: 2-6