Smörlyckans IP Plan 2
26 juli 2019
19:00

Referat: Lunds SK - AIF Barrikaden

Startelva: Rafael Ortega (som efter att 10 andra potentilla målvakter inte kunde vara med gjorde come-back efter 7 år - gissningsvis en tillfällig sådan - och som med sina tidigare 282 matcher i klubben är vår näst meste målvakt genom tiderna genom tiderna efter C-G som med sina just nu 817 matcher lär vara ouppnåelig för all framtid) – Abbe, David H, Ghafur, Stefan – Siseko, David K, Martin, Alex – Bashir och Shershah

Avbytare var Kaim som kom in som anfallare efter 28 min men sedan spelade resten av matchen som högermittfältare, Motaz som kom in som högerback efter 35 min och spelade i den positionen matchen ut samt Eric Taylor (debutant) som kom in som in som vänstermittfältare efter 35 min, spelade i den positionen fram tills det återstod 10 min varav han spelade 5 min som vänsterback innan han blev utbytt.

Vi bytte dock friskt hela matchen och den enda utöver Rafael i målet som spelade hela matchen var Alex.

Lunds SK (i forts. benämnda LSK) tog ledningen redan i den 4:e min efter en perfekt iscensatt kontring som bara på 2 pass ledde till ett friläge där avslutet var säkert. Efter en skaplig chans åt vardera hållet kvitterade vi i den 11:e min. David K slog en frispark som jag tror Martin tuschade hårfint (den uppmärksamma noterar min kreativa lösning på vem som borde ha assisten) innan bollen hamnade hos en ren Alex som gjorde ett lika säkert avslut som LSK:aren tidigare.

Därefter hade LSK en period där de skapade mycket. En trippelhörna kröntes med ett skott (nick?) som såg ut att gå in men där Siseko nickade bort bollen på mållinjen. Strax därefter hade de ytterligare ett bra läge där skottet gick tätt utanför innan de i den 19:e min återtog ledningen. Efter ett väldigt onödigt bolltapp kunde LSK nästan kopiera sitt första mål. Två-tre snabba pass och ett nytt friläge med ett perfekt avslut ända nere vid närmsta stolproten.

Nästa nämnvärda målchans kom i den 34:e min när Rafael lyckades tänja sig och rädda ett tungt långskott till hörna. Istället skulle LSK göra 3-1 bara ett par minuter före paus på ett som det såg ut rätt billigt mål.

I andra halvlek tryckte vi på rätt ordentligt första kvarten vilket resulterade i två frilägen för Bashir – första gången efter att han vänt ut och in på försvaret på för honom typiskt vis, den andra efter en perfekt frispelning av Siseko – där han båda gångerna såg ut att ha rundat målvakten så att han enkelt skulle kunna rulla in bollen men där målvakten på något mystiskt vis båda gångerna lyckades få tag i den igen.

I den 63:e min ökade istället LSK på sin ledning till 4-1. Rafael avvärjde ett friläge men returen slogs in från så gott som mållinjen. Efter en relativ stiltje i målchansproduktionen under en 20-minutersperiod fastställde LSK slutresultatet 5-1 på ett långskott i krysset. Därefter hann vi först missa ett friläge från typ 5 meters håll genom ett lamt skott nästan mitt på målvakten innan LSK hade två frilägen. Rafael gjorde bra räddningar på båda avsluten, den första av dem mycket bra.

Det hela var en bra match för att vara på den här nivån. Visserligen drogs tempot ner ibland men det var ju inte så konstigt med tanke på värmen. Matchen präglades också av en bra stämning på planen och en bra domarinsats. De hade ett par riktigt bra, och med sin snabbhet svårfångade, spelare framåt och dessutom en mycket bra målvakt. Vi gjorde en totalt sett ganska bra insats och höll spelet uppe bra i synnerhet i andra halvlek då försvarsspelet faktiskt fungerade bättre än i första trots en tidvis extremt osamspelad 8finns det ordet?:)) backlinje. I första halvlek var vi lite väl optimistiska och slarviga ibland vilket de inte var sena att utnyttja.

Statistik (våra siffror först: Hörnor: 5-8 Avslut på mål: 7-11 Avslut utanför: 5-8