2 februari 2019
13:00

Referat: Husie IF - AIF Barrikaden

Startelva: Filip – Victor L, Henke, Mattias A, Ghafur – Pontus, David Karlsson (ny spelare), Alex – Siseko, Jonas, Bashir Khalili (ny spelare)

Avbytare var Oskar W som kom in som högeranfallare efter en halvtimme för att sedan i andra halvlek byta kant med Bashir, Anton Ivarsson Ekman (ny spelare) som spelade vänsterback andra halvlek och Mortada Abdalrazaq (ny spelare -bortsett från en futsalturnering) som spelade central anfallare sista 30-35 minuterna.

Första halvlek var ganska välspelad framför allt från vår sida med mycket bra och tryggt passningsspel och bra bolltempo. Dock tillknäppt och ingen riktigt klar målchans för något av lagen och bara vardera ett ordentligt avslut på mål.

I andra halvlek blev spelet av en helt annan karaktär. Sämre passningsspel och lite mer stress och slarv från båda lagen ju längre matchen led. I motsats till i första skapades det däremot nu, just därför, många feta målchanser, de flesta av dem dock efter tveksamt försvarsspel. Alla deras fyra rejäla målchanser föregicks av slarviga passningar eller usel markering från vår sida vilket skapade två lägen med spelare som fick löpa ensamma mot mål och två som helt omarkerade fick nicka från bara några meters håll. Avsluten var dock inte de bästa.

Vi hade väl också fyra riktigt bra chanser och dessa kom väl - tror jag – alla efter snabba spelvändningar och i tre av fallen sedan de tappat boll långt upp i banan vilket i kombination med få spelare hemma gav oss chans att anfalla med numerärt övertag på deras planhalva. Våra målchanser slarvades dock bort genom dåliga beslut eller lite för dåliga avslut – ibland både och i samma anfall!

Totalt sett ett ganska rättvist resultat. Vi möjligen det aningen bättre laget totalt sett.

Statistik: (våra siffror först) Hörnor: 11-6 Avslut på mål: 5-5 Avslut utanför: 7-7