Referat: IF Limhamn Bunkeflo - AIF Barrikaden

Startelvan: Filip – JT, Marcus, Martin J, Krekula – Mohammed Ali, Alex, Siseko, Ali Y – Henke – OskarW

Avbytare var Hamuda som spelade sista timmen som yttermittfältare, Ghafur som också spelade sista timmen, första halvan av denna tid mittback och den senare halvan som vänsterback samt Martin N som spelade sista 25 som innermittfältare.

Låt mig först som sist fastslå att vi gjorde en riktigt bra match mot ett mycket homogent flyfotat och passningssäkert lag med ett dessutom mycket bra bolltempo. De säkrade i och med dagens vinst seriesegern (medan vi missade vår chans att ta steget upp på övre halvan) efter att förutom en lämnad w.o. bara förlorat en match på hela säsongen.

Första halvlek var helt och hållet deras trots att det var vi som hade den ganska kraftiga vinden i ryggen. Vi gjorde en bra försvarsinsats men lyckades sällan eller aldrig hålla fast bollen på deras planhalva. En kombination av dåliga avslut och fantastiska reflexräddningar av Filip gjorde att vi ändå nästan lyckades hålla 0-0 i paus men när deras minst sagt välförtjänta mål till slut kom var det som det såg ut föregått av en knapp men klar offside, något som det dock säkert inte var helt lätt för domaren att avgöra när det som nu var så långt i sidled mellan deras anfallare och den av våra spelare som var längst ner. Snopet var det i alla fall med detta mål som föll när det bara var en minut kvar av halvleken.

Vi skapade betydligt mer i andra halvlek, ja t.o.m. faktiskt något fler heta chanser än våra motståndare. De bästa var dels ett inlägg från vardera kanten som svepte förbi alla men där flera av de våra bara var centimetrar från att nå bollen i sina positioner ett par meter från mållinjen, dels två missade totala frilägen. Kanske var scenförändringen delvis en följd av att de bytte ut några av sina allra bästa spelare i paus.

Nu fick dock LB retroaktiv utdelning från första halvlek på sina ganska få chanser i andra. I den 58:e min gjorde de 2-0 på en retur på ännu en fenomenal räddning av Filip – extremt otacksamt för honom. De övriga två målen kom på slutet; i den 80:e resp. 84:e min som en följd av att vi satsade lite väl mycket framåt utan att riktigt ha orken att jobba hem sedan de nog i viss mån sprungit sönder oss. Många i vårt lag såg trötta mot slutet.

En trevlig match med i princip obefintligt gnäll både mellan och inom lagen ”övervakade” av en lugn och säker domarveteran som inte var i närheten av att behöva dela ut något kort.

Deras seger var förstås solklart rättvis men vi och gjorde som sagt trots de stora siffrorna en bra match och var förtjänta av åtminstone något mål. Individuellet var många bra i vårt lag med Filip och Martin J som de verkliga topparna, inte minst den senare som (precis som ytterligare två i backlinjen) varit i Norge för att se MFF och kommit hem klockan 6 i morse och i hans fall därefter jobbat hela dagen innan han åkte direkt till matchen. Av detta hårda program syntes ingenting. Trevligt också att vissa av våra juniorer nu ständigt hävdar sig riktigt bra också på seniornivå. Idag var det av juniorerna Ghafur, Mohammed Ali och Ali Yavadi som spelade och alla gjorde bra ifrån sig.

Statistik (våra siffror först) : Hörnor: 2-4 Avslut på mål: 2-12 Avslut utanför: 3-6