19:45

Skegrie BK

Referat: AIF Barrikaden - Skegrie BK

Startelva: Johan – Olle, Viktor T, Albin, Victor L – Philip, Martin, Sebbe, Oskar W – Ahmed, Henke

Avbytare var Alex och Jonathan T som båda kom in efter cirka en halvtimme som innermittfältare resp. höger yttermittfältare, positioner de sedan spelade i matchen ut samt Mattias A som kom in strax därefter som anfallare, en position som också han fortsatte i matchen ut.

Eftersom jag inte var närvarande har jag fått förlita mig på andras versioner av matchförloppet men det är öppet för tillägg/ändringar i form av av faktakorrigeringar eller väldigt avvikande synpunkter om något eller helheten.

Till att börja med bör väl konstateras att förutsättningarna för att spela fotboll inte precis var optimala med en vindstyrka på 17 m/s i byarna.

Vi hade vinden i ryggen i första halvlek och dominerade totalt spelmässigt. Skegrie gjorde dock ett tidigt mål – efter 5-10 minuter. Cirka 10 minuter senare kvitterade vi när Sebbe gjorde en mycket fin löpning på kanten och slog ett inlägg som Oskar W i princip bara behövde sätta foten till.

Det var på ett ganska likartat sätt som vi senare tog ledningen när Ahmed bröt en av deras spelare och spelade in till Henke som först sköt ett skott som målvakten räddade men sedan själv kunde slå in returen.

Nu trodde alla – åtminstone i vårt lag och bland vår publik att det skulle rinna iväg (undertecknad – fast utan underteckning – fick ett sms där just detta förutspåddes och t.o.m. vem som skulle göra nästa mål, vet ni vem som skickade det så vet ni säkert också vem som åsyftades) och vi skapade mot slutet av halvleken 2-3 klara chanser i snabb följd som vi slarvade bort bara för att få uppleva att Skegrie istället på en snabb omställning kunde kvittera till 2-2 strax innan pausvilan.

I andra halvlek hade vi alltså kraftig motvind vilket åtminstone när jag anlände 10-15 min in på denna halvlek gjorde det nästan helt omöjligt att få till något vettigt spel i och lagen bytte boll mest hela tiden. Dock fick vi till två riktigt bra skottlägen som båda missades.

Innan jag kom hade redan Skegrie tagit ledningen med 3-2 vilket alltså också skulle visa sig bli slutresultatet. Då hade det gått 5-10 min av andra halvlek.

I vår jakt på kvittering spelade vi ofta alldeles för svårt och borde nog mer konsekvent skyfflat upp bollen i deras straffområde – vilket iofs inte heller var så lätt i vinden - och hoppas på att bollen skulle dimpa ner hos någon av de våra och kanske kunde leda till ett slumpmässigt mål när bollen kunde fara lite hit och dit i kastbyarna, eftersom det var svårt att kombinera sig fram. Trots att vi försökte flytta fram var det inte förrän sista 7-8 minuterna vi fick till något som liknade ett tryck och vi gjorde inte mycket av det och deras reservmålvakt, en utespelare som sattes in sen den ordinarie fått utgå p.g.a. skada i slutet av första halvlek, sattes inte på några större prov.

Det var i sanningens namn inte med någon större sorg i hjärtat denna skribent kunde konstatera att kvitteringen uteblev. En förlängning med pannlampor på spelarna sedan elljuset släckts kändes inte lockande och förlusten innebar också att vi inte riskerade att få fler stora kostnader i form av planhyra och domarkostnader om vi skulle få ytterligare hemmamatcher framöver samtidigt som det dessutom kunde blivit lite väl tätt matchande den närmsta tiden vid en eventuellt framgångsrik förlängning eller ett dito straffavgörande. Och detta handlar alltså inte om de där berömda sura rönnbären om någon skulle tro det.