24 februari 2018
13:00

Referat: Heleneholms SK - AIF Barrikaden

Startelva: Mikael – Olle, Erfan, Marius, Marcus – Alex M, Viktor T, Shershah – Shakeb, Henke, Hicham

Avbytare var Motaz som kom in som ”högerytter” efter 16 min och spelade i den positionen matchen ut, Mostafa som kom in som anfallare efter 29 min och spelade i den positionen matchen ut och Ali Reza som kom in som anfallare, spelade i den positionen resten av halvleken samt sista 12 minuterna och däremellan var ”vänsterytter”.

Vi började med 4-3-3 men gick efter 16 min över till 4-4-2 vilket blev 4-4-1 sista 12 minuterna när Olle blivit utvisad.

Heleneholm började klart bäst och gjorde också två tidiga mål. Det första var ett mycket vackert volleyskott från ganska långt håll som dalade in bakom Mikael precis under ribban – svårfångat om man inte står precis på mållinjen – i den 6:e min och det andra kom på straff i den 11:e min, en mycket bra slagen straff som Mikael var nära att rädda men inte riktigt lyckades styra utanför målet.

Heleneholm fortsatte att dominera en tid till innan vi riktigt kom in i matchen och man hade också en frispark i ribban som Mikael hade fått mycket svårt att rädda om den gått innanför målramen. Detta hände i den 39:e min och nu vidtog några sista minuter innan pausen (som kom alldeles för tidigt efter bara 48 min medan det säkert varit avbrott i 10 min, ibland för de märkligaste saker, säkert inte överdrivet skönt för spelarna att stå och frysa i detta väder) då det hände en hel del i målchansväg.

Först var Mostafa, helt omarkerad intill bortre stolpen vid en frispark från Alex, bara millimeter från att få huvudet på bollen vilket hade resulterat i ett givet mål. Minuten därefter hade Henke ett mycket välplacerat skott nere vid ena stolproten som målvakten mycket skickligt räddade till hörna (egentligen den enda riktigt kvalificerade räddningen han behövde göra på hela matchen) men istället ökade Heleneholm ytterligare en minut senare på sin ledning till 3-0 på ett friläge.

Vi började sen andra halvlek betydligt bättre och dominerade för en tid spelet. I det läget kändes det därför lite omotiverat att Heleneholm i den 60:e min kunde öka på till 4-0, ett resultat som skulle visa sig stå sig matchen ut. Den här gången var det en frispelad Heleneholmare som rundade en utrusande Mikael och därefter enkelt kunde lägga in bollen i det tomma målet.

Vi tappade sen successivt fart, framför allt sedan Olle blivit utvisad i den 78:e min (två varningar) eftersom man inte längre får sätta in en ersättare för utvisad spelare vilket tidigare varit praxis i träningsmatcher. Vi skapade ändå i mitten av halvleken ett par riktigt bra lägen att åtminstone spräcka nollan men båda missades. Mot detta kunde Heleneholm ställa ett skott som Mikael tippade i ribban i den 74:e min.

Totalt sett en ganska dålig insats av oss vilket förstås delvis berodde på att såväl Viktor T som Shershah fick utgå skadade. Dock vill jag i motsats till en del av våra spelare hävda att Heleneholm för att vara ett division 7-lag var riktigt bra. Tre-fyra spelare hade mycket fina kvalitéer offensivt även om ett par av dem överdrev trixandet en del. Man hade ö.h.t. ett rätt välregisserat anfallsspel där man växlande mellan kortpassningsspel, crossbollar och löpbollar i djupet. Dock var de klart bäst i början av matchen. Därefter sjönk deras spel i kvalité allt eftersom matchen led. Defensivt är det svårt att bedöma dem eftersom de sattes på få hårda prov men deras försvarsspel kändes inte överdrivet bra.

Sammanfattningsvis en odiskutabel seger för Heleneholm även om den som sagt underlättades av skadorna på två av våra för dagen på papperet bästa spelare (och en liten aning också av planens 23:e aktör den här gången).

Efter den här matchen kan vi konstatera det märkliga faktumet att vi på 4 träningsmatcher hittills i år bara gjort mål i en av dem och det mot det i särklass bästa motståndet, FC Rosengårds U-lag. Andra tider ska dock komma.

Trevligt att inte bara jag som kände mig så illa tvungen utan även Roland, Albin och Oskar H var och kollade trots den bitande kylan. Det värmde själen men dessvärre inte kroppen.

Jag är rätt stolt över att kunna presentera en statistik också i den här matchen trots närmast total brist på känsel i fingrarna på ett ganska tidigt stadium. Här kommer den: (som vanligt våra siffror först).

Hörnor: 5-2 Avslut på mål: 6-10 (varav två ribbskott) Avslut utanför: 2-5