29 september 2014
19:00

Referat: Rydsgårds AIF - AIF Barrikaden

Startelvan: Mohammed – Frmas, Alfons, Martin S, Majed – Yassin, Arshad, Linus J, Jamal – Jona, Joel J

Avbytare var Jimmy som kom in efter en halvtimme som anfallare där han spelade tills han sista 10 gick ut som vänster yttermittfältare, Alexis som kom in som vänster yttermittfältare i pausen och spelade där en halvtimme innan han gick över som höger yttermittfältare sista kvarten och Naim som också kom in i pausen och med den äran fixade den otacksamma uppgiften att ersätta Martin S som mittback i hela andra halvlek.

Rydsgård, som när en omgång återstår är med i kampen om en kvalplats till div 3, ställde enligt Linus, som har hyfsad koll på alla spelare bortåt Österlen till, upp med många A-lagsspelare, enligt domaren efteråt hörde hela 13 av de 16 till de som brukade vara med i A-truppen. Förutsättningarna kändes alltså så där. Men vad händer? Jo vi tar än en gång ledningen jättetidigt. Det har varit mycket av den varan i år, inte minst på sistone. Den här gången kom vårt ledningsmål efter drygt 2 minuter.

Otroligt nog var det faktiskt inte långt ifrån att Joel gjort hat-trick redan efter 10 minuter! De två mål som han och vi fick nöja oss med under dessa 10 minuter var visserligen en följd av jättetur och målvaktsfummel men utan att Joel varit där han var hade det ändå inte blivit några mål. Vid det första målet sköt den utrusande målvakten rakt på en ”forechekande” Joel så att bollen studsade in i mål. I den 5:e min snodde han en misslyckad bakåtpassning och kom därmed fri men skottet gick någon meter över. Det andra målet kom alltså i 10:e min när Yassin efter att ha vänt ut och in på ett flertal motståndare slog ett inlägg (skott?) som målvakten såg ut att enkelt lägga beslag på – den gick i princip rakt i famnen på honom – men sedan tappade och där fanns åter Joel på plats och kunde enkelt få in bollen från typ 1 meters håll.

Den här starten på matchen kändes nästan lite för bra och det skulle ju också visa sig att vi i längden inte lyckades stå emot Rydsgård målmässigt. Såväl spel- som chansmässigt var det dock väldigt jämnt under hela matchen.

I den 24:e min fick en Rydsgårdsspelare på ett ganska tungt och otroligt väplacerat långskott som Mohamed var chanslös på, trots att han kom rätt nära bollen när han kastade sig, och det var reducerat. Bara några minuter senare hade vi om linjedomaren varit mer vaken haft en jättechans att utöka vår ledning till 3-1 när Jamal kom helt ren med målvakten efter en perfekt öppnande passning av Yassin. Den offsideavblåsning som kom var helt felaktig.

Vi hann också med ytterligare en het målchans när Martin S slog en frispark som såg ut att gå över alla spelare som samlats framför mål men som Jamal nådde med huvudet precis vid bortre stolpen (ungefär i det läge Danne brukar göra nästan alla sina mål) men målvakten kunde rädda. I den 37:e min kom istället en kvittering på en frispark från långt håll.

Vi lät oss dock inte nedslås utan fortsatte att skapa chanser. I den 40:e min var Linus ytterst nära att ta sig förbi sistemannen i deras försvar vilket skulle inneburit ett fritt skottläge från bara 7-8 meter. Han var förbi med några decimeter men backen ”kontrade” och hann tyvärr tränga sig förbi några decimeter igen och därmed avvärja situationen. Det dröjde dock bara en minut efter detta förrän vi på nytt tog ledningen och om våra andra två mål tillhörde karaktären billiga så var detta desto snyggare! Yassin vann en boll från motståndarna och satte igång en veritabel cirkus när han snurrade upp den ene motståndaren efter den andra, rundade målvakten och slog upp bollen i nättaket.

I andra halvlek skapade vi inte alls lika många heta chanser. Det handlade väl egentligen bara om två. Den ena kom i den 58:e min, , då ett inlägg från en av våra spelare från högerkanten såg ut att kunna gå till en annan av våra spelare (som synes ingen riktig koll på det här anfallets aktörer) som då hade kommit helt fri. Inte ens målvakten var på plats men en av deras backar lyckades med lite halvavancerad gymnastik bryta bollbanan, dock inte bättre än att bollen gick mot det egna mål, där inte ens målvakten befann sig, men tyvärr för oss någon halvmeter över. När detta hände hade Rydsgård ganska nyligen kvitterat efter ett inlägg på en som det såg ut väldigt hårt dömd frispark och därutöver också missat ett mycket fint skottläge från nära håll.

I den 72:a min hade Rydsgård en tung frispark från långt håll som tuschade ribbans överkant och minuten senare tog de för första gången i matchen ledningen på ett mål som hade precis lika mycket slumpkaraktär som våra två första. En boll från en position nästan nere vid hörnflaggan som av allt att döma var avsett som ett inlägg – fast vem vet? – gick i en mycket hög bana över Mohammed och ner precis vid bortre stolpen. Så konstigt mål att många spelare i båda lagen inte förrän efter en stund förstod att det verkligen blivit mål. Nästa mål i 82:a min var däremot en snyggt skruvad boll efter några snygga bortvändningar av ett par av våra spelare.

Vår andra riktiga målchans i den andra halvleken kom i den 85:e min när Martin S fick på ett lika bra skott på en frispark långt utifrån som Rydsgårdskillen fick vid deras första mål. Målvakten revanscherade sig dock där för sina mindre lyckade insatser i matchöppningen och gjorde en riktigt svettig räddning till hörna nere vid stolproten. Då kändes dock matchen så gott som avgjord sedan Rydsgård gått fram till de 5-3 som också blev slutresultatet.

Totalt sett en mycket bra B-lagsmatch i ett högt tempo. Rydsgård var väldigt bra offensivt men defensiven lämnade en hel del övrigt att önska inte bara vid missarna i början. De var darriga och hade dålig kommunikation mest hela tiden. Vi gjorde en mycket stabil insats på många händer. Bland många riktigt bra i vårt lag var det ändå två som i referentens ögon stack ut lite. Den ena var Martin S som efter att ha spelat första halvlek som suverän mittback och sedan vilat i 35 minuters kom in på topp sista 10 och hann med att uträtta mycket på dessa minuter. Den andra var Yassin som ofta utmanade och gjorde det på ett närmast fantastiskt sätt de flesta gångerna, och alltså inte minst vid 3-2-målet.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 4-5 Avslut på mål: 10-10 Avslut utanför: 7-6

FORTSÄTTNING FÖLJER I EN ANNAN NYHET INNEHÅLLANDE DOMARENS KOMMENTAR EFTERÅT (ej tillräckligt med plats här för hela referatet).